majlis kahwen kali ke 22

semalam aku telah dijemput hadir ke majlis makan semperna hari bahgia paktam. Dia kini sah menjadi milik org lain. Milik siapa?? milik masyarakat? hahahahahhaha.... biarlah rahsia. Aku g ngan fena setelah apex last2 minit tak boleh pi... Yang penting kami sampai paling last. biasalah jln jem sepanjang 22km. Dah sampai kena menapak ke umah paktam selama 22minit berjalan. Sgt belakang kami park( sbb x ada parking,condo jer besau, park jauh..lahanat!!) tp kami tetap gigih... Bertema angel, kami sgt salji di rumah baru paktam bersama teman tersayangnya...



sebanyak 22 pic telah disnap, di kawasan lampu tue jer.

Si pengantin baru yg bersanding sebanyak 22 kali...

Setelah aku dan fena sampai, kami terus disajikan makanan yg lazat. 22 saat menunggu, terus dpt mkn... tak mcm yg lain dtg 22jam yg lepas baru dapat mkn. VVIP rasanya. Hanya makan sekali jer, ala2 barat tak boleh nak tambah(mungkin masak sikit jer kot) tapi makanan sgt sedap... paktam mmg pandai memasak.. cuma tak cukup kenyang(tetap nak kenyang nie) hahaha.... rumah baru pulak? sgt besar dan sangat primadona duduk situ... lif dalam umah... Cam nak dibikin kat umah aku...(tapi dah selesa naik tangga) hahahahahah, alasan!! suasana umah sgt selesa.....

makanan yg lazat, gulai ayam tue sgt sedap....

Yang hadir adalah antara yg rapat2 jer ngan paktam... dia tak buat besar2an majlis nie.. sbb takut terbakar umah baru tue... tak nak jadi 'pelamin angan ku musnah'... so dia buat kecik2 jer.. untuk tetamu VVIP jer... Majlis berikutnya dia kata akan jemput ramai... (zaman skg kawen mmg buat 22 juta kali) ingat mawi jer boleh kahwin buat byk kali??? hahahahahha...

Harap paktam a.k.a romeo ceria2 dan bahgia selalu disamping yg tersyg. Kehidupan yg selesa jgn disia2 kan.... jagalah adat dan sopan( tetiba jadi mak2 bg nasihat) dan skg time tuk kumpul duit.lalalalalallaaa....


*Harap dpt anak sebanyak 22 org...Boleh buat megadrama nanti..

7 Comments:

At January 12, 2009 at 5:55 PM , Anonymous Anonymous said...

kemeriahhhhan nya terserlah...
umah konsep hitam putih
can.tik lor

:achik:

 
At January 12, 2009 at 9:31 PM , Blogger MAKSU@AKIM said...

oh..teman2 rapat yg pergi...baiklah

 
At January 12, 2009 at 10:00 PM , Blogger wan khairy said...

maksu teman terlalu rapat kot....

 
At January 13, 2009 at 1:36 AM , Blogger MAKSU@AKIM said...

TEET(sambil tekan buzzer....)romeo jemput tapi maksu tak tau nak pergi rumah yg mana satu...umah sentul ke atau umah desa pandan(klu tak silap la)

 
At January 13, 2009 at 7:40 AM , Blogger .::EdDy BaNoD::. said...

hehe..
lawa umah baru paktam..actually sapa belakang melat tuh??sian..penyek..
maksu x dijumputkew??
maybe diorg takut kowt coz maksu kan VVVIP..nak kene buat protokol

 
At January 13, 2009 at 3:43 PM , Blogger MAKSU@AKIM said...

hey banod....jangan nak speku2 yer...ROMEO JEMPUT MAKSU yer...Diulang ROMEO JEMPUT MAKSU!!..

 
At January 13, 2009 at 5:30 PM , Blogger wan khairy said...

tuelh..
dah agak maksu musti dijemput...
motip tak jemput kan??
mmg nak kena sangsang la romeo...

salah paham je banod...
maksu dijemput..
cuma tak dpt hadir...

belakang melat adalah sara...
cian kan?
terkemek.....

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home