Bangkok Vol 2

Minggu lepas, 3hari 2mlm bertemankan kwn2, makanya terjadik lagik percutian buat kali terakhir tuk tahun nie. Di fikirkan kembali, tahun nie punya percutian sudah melebihi dari perancangan... korang mmg gila.. wa3. Destinasi bangkok dipilih sekali lagik, kerna bahgia berada disana adalah yg terbaik tuk tahun nie. Bersama, amal,habeeb,ayie,mama, kee, ibu, dady dan bonda percutian pendek ini terisi dgn gelak tawa yg berpjgan dan kepenatan yg tak terkata. Kami g berasingan kerna jadual kerja masing2 membataskan itu, akan tetapi tetap berkumpul sama tuk aktiviti malam gala (ade??) hahahaha...

Berat sungguh diri nie nak g sana sebenarnya. Macam2 aku fikir... Aku buang semua pemikiran negatif itu dimasukkan dgn kemungkinan positif pulak. Kita tak tahu apa yg bakal berlaku. Kam!!! So aku g dgn senyuman hampir mencecah cuping telinga.. Tak sangka dapat jejakkan kaki lagik ke sana. Cuma dulu jejak dramanya melibatkan org laen, kini posisi itu di tukar pada org laen. Yang masih kekal dan unggul adalah AKU. Hmmmm.. haha, Aku, amal, ibu , dady , bonda dan mama sampai dulu tuk hari pertama. Kami tak kan persiakan hari pertama itu. Harus digunakan sebaik mungkin.. So sampai sana kami terus keluar jalan-jalan. Weeeeeeeeeeeee..

Pertama kali terlibat bercuti bersama ibu,dady dan bonda. Ternyata keserasian itu tak perlu dipertikaikan laagik... Rasanya ngan siapa2 je kot akan selesa bersama aku atau yg laen sbb kami klu g bercuti mmg akan gila2 n enjoi... bukan buat muka ketat buhsan atau krikk..krikkk..krikkk sepjg percutian. ( Smash u allz) Ternyata bonda paling gila2 lah.... Wow melihat dia minum, ternyata tekaknya sentiasa haus dan kering... Dady pulak adalah hero kepada anak2nya yg tak berdaya... Ibu pulak sentiasa was2 perhatikan dady.. aku pulak, berdebar tunggu esok... amal sudah 100% bersedia tuk beraksi, ayie dok sibuk ingat apakah yg terjadik pada bekas kekasihnya (ker?) manakala mama x sabar nak buat gigi. Hari tue penuh dgn gelak tawa, sembang2 dan acara mlm tiba penuh nervesnya... Hahahahahaha....

Di sinilah kami semua tinggal, ianya tengah2 dan dekat dgn semua benda... hambek ko... hanya berjln setapak sampai sini, jln dua tapak sampai sana... klu tak berjln org yg dtg.. (adeeeee????) hahahahahhaa.... Hotel nie mahal sedikit banding plaza hotel yg kami tinggal dulu. Plaza hotel lebih selesa, besar dan anggun. Manakala hotel nie, kecik,sempit,mahal dan byk hal.... Tapi aku suka je sbb ianya dekat dgn semua benda.... Weeeeeee...

Pasar nie terletak sebelah hotel je.... mmg shopping sampai miskin. Percutian kali nie, buat pertama kalinya aku tak beli perhiasan umah pun..... tak beli ole2 tuk sesiapa pun... hanya beli 2 3 helai baju je tuk diri sendiri pakai kat sana..... Bukan x bawak duit yg byk, tapi otak aku tgh blurrr dan hanya pikir tentang diri aku dan DIA. Pada malam tue kami yg dh sampai telah g berhibur dulu sebelom malam gala tiba.... Ala2 PREVIEW la..... Apa yg terjdik pada mlm itu?? Ini tajuk2 nya :

-Tarian sangkar maut MAMA menjadik igauan ngeri semua.
-Akibat terlalu haus, BONDA tersujud awal.
-Aura AMAL tetiba sepi.
-AYIE tetap ratu toilet.
- Kelincahan IBU menjdik tanda tanya....
- DADY buktikan dia setia.
- Mana ilangnya WANKHAIRY?

Itulah tajuk2nya pada mlm pertama, aku x perlu cerita, dr tajuk itu korang boleh create sendiri jln cerita yg korang suka ok! Klu cerita yg korang reka itu merepek or salah, maka salahlah. Biar kami2 je yg tahu... Weeee.. pape pun mlm tue kami semua enjoi sgt2..

Sabtu tiba, pintu hotel diketuk (sangkak hotel tue x der loceng k) Aku bukak dgn penuh nerves, skali muka KEE berfesyenkan Dato CT, usha belakang lagik dah x der sesiapa.. Aik?? mana habeeb? hmmmmm... Skali Kee kata habeeb x bangun2 n tak datang! pundek rasanya!! Akan tetapi sebelah ptg dia dtg jugak. Weeeeeeeee... Selepas selesai mkn2, kami pun g jln2 ke MBK Plaza. Kat situ teman mereka shopping n cari kan Ayie BB baru (BB lama ilang takkala diluar ingatan) Terus beli yg baru (kau ade??) Selepas selesai shopping kami pun pulang...

Tak sempat nak photoshoot sbb kali nie jadual padat n masa terhad.. dgn bangun titonya dah jam 12, bersiap g mkn dah jam 2, g shopping dah jam 5, jam 6 dah hampir gelap!!! So yg mana sempat snap je lah... Pape pun tetap pose yer....

Malam Gala tiba dgn cepatnyer.... Mlm tue kami x set kan tema pun, tapi kebanyakkannya pilih putih dan hitam. Memang warna rasmi group nie! kah3..... Cuma ayie je pilih purple (dewali). Mlm tue aku telah dicabar dan disuruh pakai Hot Pants. Haiyoooooo....... Terlalu tidak yakin ye, akan tetapi setelah dipujik cantik dan cute segala aku menyahut cabaran itu. Tapi hanya tuk di Bangkok saja. Mama balik tunjuk gigi dia yg memutih itu.. Halamak, putih nyer!!!! hehehe.. berlawan lah pas nie ngan kee.. ngeeeeeeeeeeeeeeee!! So Mlm Gaya berlangsung dgn jayanya.

Korang rasa cute tak aku berhot pants?? Susuk kaki supermodel itu buatkan aku pada mlm itu menjadik perhatian dan bisikan (kau ade???) Betul kata pepatah, klu benda yg jarang kita buat, n bila dibuat ianya akan mengundang perhatian yg bukan2. Glam ye! Cerita pada mlm itu lagik mega ye..... mcm2 tajuk drama boleh aku cadangkan antaranya :

-Pengsannya KEE ala2 Snow White termakan buah epal beracun.
-Gagahnya DADY mendukung Snow White.
-Kelibat BONDA sana sini berciom.
-Kepuncak stage AMAL berjoget.
-Primadonakah botak dimana AYIE?
-Putih muka ku, seputih betis MAMA.
-Kau & Aku. WANKHAIRY &HABEEB.
-Pengorbanan seorang IBU pada anak2nya.

andai percutian yg lepas Drama pertumpahan darah menjadik perbualan hangat, tuk percutian kali nie, pengsannya Snow White menjadik gelakkan sepjg zaman. Amal kali nie mak esah dia kurang menjadik, Ana pulak menjadik-jadik.. Mungkin kali nie rezeki adik ye kak maria. Ayie jugak begitu..... kurang sengatnya...( tapi mereka ber2 tetap GRAND!, kerna.... jeng3!!) Mlm tue aku hanya bersama dia je... bersembang dan mendengar apa yg hendak disampaikan... Mlm tue dia tidak mahu sesiapa menyaksikan kemesraan kami, kerna bimbang dgn apa mereka RASA!! (Tapi mama nampak jua, kah3) Dia menceritakan kisahnya pada aku... dan inilah yg aku katakan pada dia ' Ikutlah apa yg hati u kata, bukan ikut apa yg orang rasa'. Selepas club tu tutup , kami pi club sebelah plak.. haiyooo.. Dlm tue lagik tak menahan muziknya... bertambah pening jadiknya... x sampai setengah jam kot aku dlm tue, aku terus ajak dia pulang sambil melihat kakak dan gegurl menari sakan cam org mati laki kat atas stage (thgin! ilang*). Mlm tue kami sembang pjg..... sampailah terlena ..... ZzZZzzz..

Bila sedar dari tido, nampak amal tgh lena..... Dady dtg ketuk pintu n kejutkan bangun... Kami pun mandi2 n bersiap tuk pulang.Mama dah pulang dulu sbb dia kena kerja. Tak sempatlh jumpa mama dan hug mama, sory mmg lena tidur ku ye. Melihat dia, aku percaya dia pasti lupa apa yg telah dia ckp, akan tetapi dia terus berpantun 'I ingat apa yg i cakap' Eheh.... ingat rupernya... baguslah klu ingat. Sepjg perjalanan ke airport semua org dok nanyilah kat Kee yg pengsan dan feeling2 wanita ayu pabila diusung ke bilik. Kah3, aku sendiri tak sedar bila dia pengsan segala. Pape pun kee mmg menyesal dgn perbuatan itu, wlpun terasa ayu dgn kejadian itu.. kahkahkahkah..

First time bercuti dgn bonda,dady dan ibu bukan penyesalan malah pemulaan yg baik tuk percutian yg seterusnya. Aku begitu selesa dan epy bersama mereka. Bonda adalah teman 1/2jam aku dlm club.. wa3. Dady pulak ala2 penjaga kpd kami semua, manakala ibu adalh pemerhati n mengambil tahu setiap yg berlaku. Ternyata kwn2 yg hadir dlm idup aku skg nie mmg serasilah bersama.. mmg terulunglah!!!! Walaupun percutian ini pendek je, tapi kenangannyer, mak aikkkk tak tertaip.. byk kot aku skippppp... ambik point2 yg penting je.

Apalah yg akan terjadik bila sampai ke KUL nanti. Adakah ianya akan bertambah baik? atau mungkin akan terus buruk? Atau akan kekal begini? Sesungguhnya ianya bertambah baik, kerna kami dapat lagik bersembang dlm keadaan waras. Aku akan menantikan semua yg dia katakan, katanya perubahan itu akan tiba... bersabar kerna masa itu sentiasa ada... Aku akan menunggu dan melihat sejauh mana kata2 itu boleh diguna pakai . Apa yg berlaku, di luar kawalan kami ber 2, sebagai manusia yg punya hati dan perasaan apa yg berlaku ini adalah BENAR! Kesimpulan percutian terakhir tuk tahun 2010 ini adalah semuanya terbaik dan indah kerna aku dikelilingi dgn sahabat yg di gelar TEMAN TERULUNG . Aku sayang semua org yg pernah pergi bercuti sama aku, tetambah mereka2 nie, Semuanya aku syg dan akan terus menyayangi..... Ada antara mereka teramatlah aku syg... TENTANG SEBUAH KISAH by Kerispatih.

*Hidup kita tentang pilihan, berhaknya memilih adalah kita, andai itu yg kita pilih, maka itulah yg harus semua hormati.. Jgn pernah mengagung cinta andai tak mengerti maksudnya cinta.

Tentang sesuatu.....

Harap maklum dunia FB aku dihentikan tuk satu masa dan ketika. Andai aku ada tersilap kata, terguris kata-kata, ampun,,, maaf aku pinta. Maybe tuk selamanya fb tue akan berkubur, atau esok dah bukak balik.. Tapi rasanya cam biarlah kat sini je korang tahu tentang aku. Melihat apa yg berlaku dlm idup aku sejak kebelakangan nie, rasa tak adil sgt aku di adili cam tue sekali. Perlakuan secara depan laen sgt, tapi bila dibelakang mengata aku yg mengganggu plak hmmm. Masih waras tuk berfikir, apa yg aku baca itu sesuatu benda yg menyakitkan.. Apa yg telah korang persembahkan aku terasa sgt.... Mungkin ingin menjaga hati, selalunya biarlah menjaga hati mengunakan otak dan fikiran, bukan melalui perasaan diri sendiri. Kadang2 tersiksa juga mempunyai kelebihan mengetahui nie... hmmmmmm.. sebab tak larat tuk melihat setiap lakonan yg berlaku wlpun sudah mengetahui... Bila aku kembali normal dgn tidak mengganggu, terperasan pulak kalian kata aku dingin... Habes apa yg perlu aku lakukan?? Aku tak reti tuk tipu diri sendiri, apa yg dipersembahkan itu aku 'WanKhairy' . Bila cuba tuk menipu, makanya terperasaanlah kamu semua... bahwa itu bukan WanKhairy....

'Yang amat pahit dalam hidup ku ini, sebuah kisah yg terjadik....... dan kini terbayang siapa lawan siapa kawan di saat aku memerlukan.....'

'Ada baiknya ku ini bersendiri, tanpa percaya sesiapa lagik.... sejarah kisah lama membuat ku berhati agar diri tidak tertipu lagik, paling penting ku percaya diri sendiri.....'

Bait-bait lagu Ziana zain yg sememangnyer kebanyakkan terlalu sebati dgn kisah2 hidup aku. Cam ne aku tak suka dia?huhuhuhu... Sesungguhnya dia mmg menyanyi tuk kisah hidup aku. Korang musti tertanya apa yg terjadik.. Sesungguhnya aku x akan cerita pun.. biarlah semua org tahu kisahnya sendiri dari mulut org laen bukan dr pihak aku.. wlpun cerita itu salah, aku akan benarkan aja, kerna itulah aku sekarang... sbb aku percaya kepada setiap pembalasan. Aku bukan berdoa tp selalunya itu yg terbukti. Walau apa pun yg berlaku aku tetap sayang kepada benda yg telah aku IKTIRAF. Sesungguhnya syg aku pada mereka2 nie bukan sesuatu benda yg boleh hilang begitu saja.. Sampai mati aku pun mereka2 ini tetap akan aku syg..

Aku tak pernah membenci org yg aku syg, tetambah paling aku syg... tak pernah berlaku pun.. Wlpun selalunya mereka byk sakitkan hati aku, kejam terhadap aku (terimbas kisah2 silam) tp aku tetap syg mereka. Mungkin marah itu adalah sesuatu benda yg biasa klu kita tgh panas... tp selepas itu bila dah sejuk, maka sejuk jugaklah perasaan aku. cuma setiap luka yg berlaku sampai mati pun akan sentiasa ada bekasnya.... Kadang2 setiap yg berlaku membuatkan kita bertambah akrab, bertambah syg, bertambah bahgia... tapi itu semua 'kadang-kadang' je. Mengharapkan yg terbaik aja selepas nie.. mendoakan kebahgiaan mereka selalu... Semoga dipertemukan kita dimasa yg mendatang... insyallah... wasalam...
' INGATLAH SAYA TETAP SYG SEMUA YG MENYANYANGI SAYA.. KERNA HARTA ITU SUNGGUH BERNILAI BANDING PAPER PUN, YG ABADI ITU ADALAH YG TERULUNG'

*Aku merindui Bonda dan Nenenda yg telah pergi meninggakan aku...

kaki wayang

Semalam kami seramai 10 orang g Nonton Citer 2 Alam, yg menjadik fenomena dalam KOSMO Di canang2 akan kutip sampai 40JUTA. Hebat tul si DR. Rozmey punya feeling. So teruja lah nak tengok kehebatan film katanya bajet pembikinan berjuta-juta. Walaupun tayangannyer tengah mlm, aku mampu tuk bertahan, kerna tujuaan utama aku g join wayang kali nie sedikit larik dari tujuaan asal. Ternyata apa yg aku hajatkan tak kesampaian dan ianya sgt mengecewakan. Itu cerita ttg diri aku bukan film nie lagik ye. Film nie start dgn gayanya... Terasa cam hebat jugaklah 5min pertama, bila citer nie start dgn muzik lagu Salam terakhir yg di nanyikan oleh Amy Search.(Meremang gak lah, terasa sedihnya) Time tue je hebat ye... selepas itu??????/// Bila masuk babak2 disco, babak hero pakai bedak tebal, minum air dalam heel, aku mula rasa geli pulak dgn kemurahan cerita nie. Adakalanya terdapat kekaburan dalam film nie... Adakalanya gambarnya sangat chantek. Tapi yg elok sedikit berbanding yg buruk sgt byk!!!! Bila si hero pakai bedak tue bercakap terasa loya tekak nie melihat aksinya.. Pelakon drama RTM lebih hebat berlakon berbanding dia. Watak pompuan yg berlakon jdik pondan tue, oklah.. Ada gak la auranya.. gediknya sebagai seorg pondan lengkap yg telah berjaya ubah segala2nya. Aku lebih suka lihat babak di kampung, banding babak2 di bandar yg terasa murah sgt2. Dalam panggung tue pemikiran aku lebih fokus benda lain, walapunnnn ianya suatu pemikiran yg merugikkan!

Aaron Aziz bgus sebagi ustaz, wataknya tenang je..... Itu baru pelakon yg bagus... Terlalu byk babak2 sampah dan merugikkan waktu. Terlalu byk benda laen yg boleh ditonjolkan.. akan tetapi film nie ala2 Slide show je.... imbas benda yg sama, sampai habes...... Hmmmmm.. berjuta2 sgt nie bajetnya! Haiyaaaaa PROPA!!! Masej yg ingin disampaikan terus terpotong dgn melihat terlalu byk aski2 feeling yg berpjgan.. Syg kan?( sdg kan dia boleh cerita tranformasi si adam itu kepada amy, tapi x der ye!) Aksi2 semasa jenazah dibawk ke kubur jugak terlalu pjg.... kot iyer pun kubur tue jauh dr masjed tapi sampaikan secara pendek dan masukkan lah benda2 yg laen.. Tapi? hmmmmmm..... Film nie sepatutnya menjadik film Dokumentari je, untuk tayangan di sekolah2 rendah dan menengah. Pasti lebih murni.... Sib baik movie nie dibelanja, klu aku kuarkan duit, hmmmmm akan menyesal seumur idup. Org yg belanja??? hoiiiii dia dah ckp kerugian besar melabur mlm nie. hahahahahha... Thx adik! cyg dia. Aku dgn ini memberi 1 bintang tuk film nie. Sib baik ada gak bintang . Klu aku bagi awan je? Sedih pulak Dr. Rozmey nanti. Mlm tue aku balik dgn jiwa yg kosong........ hmmmm. TITIK!

*Mampukah 40 juta dikutip dgn kualiti film sebegitu? Renung-renungkan...

America Next Top Model cycle 15

Episode 11 : Separuh Akhir

Semalam aku meletak episode ini sebagai PREVIEW, Today aku nak ulas menyeluruh sebelom final 2 keluar. Sedia maklum Ann & Chelsey akan meneruskan perjuangan di final nanti. Seperti di duga semua, Ann akan ke final, cuma agak terkejut dgn kehadiran Chelsey yg tak terpikir semua akan ke final. Bila melihat chelsey ke final teringat dimana kes seperti ini pernah berlaku. Ingat lagik anda pada Analeigh (ANTM11), dia begitu hebat sampai top3, akan tetapi tersingkir time tue dan terpilih pulak Samantha bertarung dgn Mckey, dan pemenangnya mckey. Now kes begitu terjadik lagik.. wawawawa.. tyra mmg suka buat onar dan duri. Melihat top 2 nie, aku meletakkan Ann sebagai pemenang walaupun catwalk dia mmg karam di laut dalam... Chelsey mmg hebat catwalknya , tp pic? x sehebat Ann. Bagik aku catwalk boleh dipelajari selepas keluar nanti, berbanding pic, susah nak belajar punya aura Vouge itu... Episode nie x der photoshoot yg ada cuma video clip 'Motion Editorial' yg diarah oleh Tyra Bank. Andai anda tgk Clip video itu ternyata pembukaan Jane sangat hebat ye!!! Keunggulan Chelsey catwalk sgt cantek. Manakala Kayla seperti penyeri je, dan Ann punya mata menjadi igauan. kah3.

Ann membuktikan bahwa dia layak ke final. Sudah semustinya dia layak.. Jika anda imbas kembali time mula2 dia terpilih hingga sekarang dia berubah sgt banyak. Episode 11 makin menunjukkan dia nie boleh gila2, lihat saja lawak dia ngan Jane, dia punya personaliti, cuma sifat pemalu dan tak yakin itu je jadik penghalang. Video shoot dia kali nie ok... Cuma benar kata tyra, Catwalk dia mmg karam dan menakutkan. haiiiyaaa apa akan terjadik di pentas runway nanti?? Nerves aku!! Hope dia ok nanti.... Pilihan ke2 aku nie, semustinya akan menjd pilihan pertama di final nanti. Go Ann, ko lah Godzilla kesukaan aku. wawawawawa.....

Chelsey akan beraksi di final bersama Ann!! Di runway semustinya dia hebat, Tp keseluruhan ttg potensi chelsey dalam ANTM15? Terasa cam tgk Cycle2 yg lepas je... Dia meningkat saat2 akhir. Ternyata keunggulan Chelsey terletak di pentas runway... Personaliti dia jugak lebih menonjol banding Ann, Tp Vouge yg dicari??? Ternyata Ann lebih unggul! Apa2 pun sama2lah kita nantikan keputusannya..

Tyra kata Jane akan buat duit yg banyak bila dia keluar dari ANTM, kerna potensinya sebagai model tersgt cerah... Cuma memerlukan sedikit masa. Dia tersingkir disebabkan sudah punya masa depan? Sejarah ANTM sudah membuktikan keunggulan org yg tersingkir lebih hebat banding pemenang, dan Cycle nie ternyata org yg akan jadik seperti itu ialah Jane. Diakui oleh tyra, dia sememangnya boleh buat duit yg banyak bila keluar nanti... Cuma perlu pertingkatkan personaliti je.. Aku akan tetap syg jane nie... Sbb Dia sememangnya Vouge.

Tyra memberi kata dua pada kayla bahwa dia sesuai jadik pelakon... sama cam chris?? Dia akan jadik big Star (kata kau!!!) Dia tersingkir setelah memberi pose maut dalam ANTM15, Kerna bakatnya lebih pada benda yg lain bila diujung episode? Sedeh!!! Wlpun bagik aku, mmg kayla tak mampu jadik model yg hebat berbanding ngan ann mahupun jane.( Bak kata Andre, Kayla bukan high fesyen model, dan aku setuju itu) Tapi dia x boleh diperlakukan seperti itu, kerna dia lebih menonjol banding dgn Chelsey. Tekaan final 2 aku ternyata melesettt... wlpun bukan jane ke final, aku harapkan kayla... tp apa dah jadik??? kata PHEEZ ' wan... final 2 Kayla dengan ann!!!!!!! =) betul ckp aku!!!' (Betul sgt ckp kamu, ternyata kwn ko hanya propa.)

* Melihat final 2, sudah semestinya Ann akan menang bergaya. Klu dia tewas, makanya Cycle nie paling Drama..Drama.. Drama...Tak sabar tuk melihat runway final n pemenang ANTM15. ANTM15 ternyata damai hingga ke sudah... tiada pergaduhan yg boleh buat aku benci.. bgus3.