berkelah

Ahad: selepas penat membzkan diri pada hari sabtu, ari ahad pagik sudah ada plan seterusnya bersama rakan2... iaitu ke air terjun. Achu,amal dan dayang datang tito umah aku kerna mereka nak memasak. Ada asam pedas ikan pari + ayam masak kicap + ikan goreng = nasi putih.
Kami gerak pukul 10pagik.(gigih kan?) Kami sebenarnya tak tahu mana hala tujuan asal, mula2 nak g ulu yam, akan tetapi semasa perjalanan dpt dilihat terlalu ramai manusia kat ulu yam. So korang boleh bayang air terjun ituew bertukar menjadik coklat, kerna dh terlalu banyak jenis manusia berendam dalam tue... NO...NO...NO... Maka kami terus naik keatas, last2 sampai ke 'Batang kali'. Jika sebelah kiri mmg ramai manusia, kerna jalan nak kesitu mmg mudah dan keta boleh masuk... tapi jika sebelah kanan mmg x ramai org, sbb jalan nak turun ke situ very the boleh membunuh!!! Hanya sesuai utk remaja2 yg cekal dan gigih jer mampo lakukan. Hahaha.. Mmg besh kerna tak ramai.

Sesampai dibawah ituew, kami meletakkan makanan dan dayang telah tergolek dr curam ituew... sib baik jatuh2 manja jer. bergegarlah sekejap genting. hahahahah. Kami makan2 dulu sebelom mandi, sbb dah kelaparan teramat! selepas makann.... PETANDA MULA DATANG!
Perot aku sakit, begitu jugak achu.... hukhukhukhuk.. mmg nak keguguran yg teramat sangat! Maka kami mendaki naik keatas utk cari toilet supaya hajat ini dpt di laksanakan. Jauh gak g mencari toilet disebelah sana.... Alangkah terkejutnya toilet dari luar mmg besar dan gah!! Bila masuk 'Ya rabbi Ya habibi Ya maulana Ya buah kana' Sangat PETAKA! PETANDA! BENCANA! Sangat BUSUK! BURUK! BEROK! BANGGANG! BABI! BANGSAT! BIAWAK! BINATANG! eeeeeuwwwwwwwww, x tergambar melalui kata2, korang g la tengok sendiri. Maka aku dan achu tekad utk naik keta g cari toilet. Nak tahu toilet mana kami sampai???? toilet kat genting. Kat cable car. OMG sampai kesitu kami sampai..... Sib baik hanya 20minit perjalanan utk kesitu dari air terjun. Janji bersih.. tak kesahlah mana2 pun. Setelah selesaiii aku dan achu ke air terjun balik..

Dalam perjalanan itu aku menyumpah2 la toilet kat batang kali tue, dan ckp klulah apex ke, dayang ke, amal ke, nak ke toilet maka azablah dunia mereka. Dan ternyata sesampai jer situ, mmg amal tengah menunggu kami, katanya 'nak keguguran jugak' har har har har.... Menjawablah achu. sib baik bukan apex.(sbb apex pun masa mula2 sampai ckp sakit perot, tp ilang setelah mkn.)So achu dan amal naik lah ke sana utk ke toilet. Sungguh kesian kat achu kerna masanya abis dalam keta. hahha.. Tapi 'DEMI' achu tetap redha dan redah jer. Aku pulak apa lagik mandiiiii lah.

Setelah semuanya bersih dalaman, maka semuanya kembali mandi manda bersama2. Air kat situ mmg tahap beku punya. SEJUK!! Siap ada asap2 kesejukan lagik okey!!!! huhuhu.. nyaman.

Achu dan dayang cam kembar jer dlm pic nie.... hahhaha..

Aku cuba beraksi tarzan, wlpun memilih utk terjun ke air yg cetek yer.. air yg dalam takut terus terjunam tak muncul2 jer... mana tau beku kat dasarnya. hahahaha.. besh giler!!!! Apa yg besh kat situ adalah boleh buat hal sendiri dan mempedulikan org lain. Sbb sah2 tak ramai..

Kami banyak berpelok tubuh dari berendam, sangat sejuk dan tak tahan okey!!! dayang jer cam okeyyy jer berendam... hahahahha... Apa2 pun sangat puas mandi situ... Nanti kita plan pergi lagik. jika pergi lagik pastikan dalaman sudah dibersihkan dari umah lagik. jika tak mmg petanda!! dalm kul 4 kami gerak pulang...

* Minggu nie mmg penuh ngan aktiviti bersama kwn2 tersayang. makasih semua.....

12 Comments:

At June 8, 2009 at 8:26 PM , Blogger ADLIN ALAWI said...

Seronoknya dia..

nak tergelak..Nk cari toilet pun kena g sampai genting cablecar...
nape x buang je kat sungai tu..hahhahahahaa

 
At June 8, 2009 at 10:55 PM , Blogger wan khairy said...

x pernah dibuat...
buang dlm sungai..
tercemarlh sungai kita nanti.
hahahahahhaha....

 
At June 9, 2009 at 5:53 AM , Blogger Achu said...

hanjing... hampeh... kurang asam mulut wan yer... nk kena cili ni.. mana ada sama ngan dayang.. x baik tau... cuma cihat je... hahaha... hari minggu yang x dpt dlupaka bersama kwn2 tercyg... mmuuuaaahhh cyg korang...

 
At June 9, 2009 at 6:16 PM , Blogger wan khairy said...

hye...
apa yg kuang asam nyer?
terlebih asam jer...
hahahahahah...
kan, besh bersama korang...

 
At June 9, 2009 at 7:00 PM , Blogger ADLIN ALAWI said...

pencinta alam rupanya wan ni...bagusĀ²

 
At June 10, 2009 at 12:40 AM , Blogger wan khairy said...

iyerrr mencintai alam seperti mencintai diri sendiri.
hahahahah...

 
At June 10, 2009 at 6:03 AM , Blogger Dihidangkan dgn penuh sexi oleh ~MaksuHakim~ said...

kamu beruntung kerana mempunyai kawan2 yang tersayang...tidak seperti ku... :(

 
At June 10, 2009 at 6:41 PM , Blogger wan khairy said...

motip?
ckp cam tue?
maksu jugak ada kami..

 
At June 13, 2009 at 2:52 AM , Blogger Dihidangkan dgn penuh sexi oleh ~MaksuHakim~ said...

Terima Kasih wan.....hehehhe
tergaru2 rasanya

 
At June 14, 2009 at 7:49 PM , Blogger wan khairy said...

tergaru2 kurap ke?
har har har...
maksu tetap diingati wl[pun ari tue byk nari kat bwh jer.

 
At June 15, 2009 at 3:45 AM , Blogger Dihidangkan dgn penuh sexi oleh ~MaksuHakim~ said...

sebab apa maksu menari kat bawah...
ada sebabnya wan...
nanti masa karaoke maksu story mory yer

and malam tu adalah malam yg paling KERAMAT bagi maksu...

 
At June 15, 2009 at 6:28 PM , Blogger wan khairy said...

mlm keramat???
wahhhh..
tak sbr nak tahu hari nie!!!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home