America Next Top Model- Cycle13

Episode : final

Menantikan Ulasan terakhir? inilah saatnya.... Antara Nicole dan Laura, siapa yg menang? Rata2 menyatakan siapa yg menang tak kisah,sbb dua2 layak! cycle kali ini disifatkan paling terbaik persaingannyer.. kerna kedua2 model yg layak ke akhir adalah chantik dan disetujui semua.. Cycle nie mengingatkan aku kepada Natasha dan jeslene. Ramai blogger Bukan DALAM malaysia okey!!! Luar negara Memilih Laura sebagai pemenangnya!! Klu dlm malaysia hanya aku sorang je nak laura menang!!! (acu dan amal jugak pilih laura) yg laen memilih nicole... Sesungguhnya citarasa aku mmg LUAR NEGARA! kah3. Apa2 pun aku jugak SANGAT senang hati jika nicole menang, sbb kedua2 nya baik dan bgus... tak macam cycle2 lepas, cam hantu jer, sorang baik sorang jahat.. cam nie dua2 bagus.... Teringat pulak kat Naima punya cycle.. dua2 baik. moh saksikan ulasan penghabisan kalinya....

Shoot utk covergirl dan commercial dua2 punya kekurangan kat commercial. Nicole sampai TAKE 22? Owh no!!! Laura jugak punya masalah 'dyslexia'... tapi sikapnya yg gigih, sunny dan personality shines dia disenangi semua.(dan menghasilkan commercial yg lebih bagus dari nicole, thx) Nicole bagus jugak, cuma tyra ckp nicole lupa utk gayakan seperti model! Apa2 pun dua2 sgt bagus utk Photoshot Cover Girls. photographer ialah Nigel.


Laura: WOW!!!!!! Ann Shoket? kah3... itulah kelebihan Laura. Knp laura layak ke final? kerna inilah kelebihan dia bila beraksi depan kamera.. Memiliki wajah yg sgt pelbagai dan bukan kepada satu acuan Laura sgt superb!!! kredit 10 bintang utk dia.. Terharu2 manja Ann Shoket kerna laura seakan dia. Jika sebelom nie laura seakan2 Rachel Hunter dan Gisele Bundchen kali nie dia Ann Shoket pula! melihat laura cam ceria2 tak ceria, so nigel suruh laura fikir tentang boyfrend ke, apa ke, so tahu tak laura pikir apo?? Dia pikir tentang Milk shake!!( cumel) Muka Laura disifatkan Sgt sesuai utk cover girls berbanding Nicole. Di akui semua, Laura dpt memancing rakyat America.

Nicole: Taaaraaa!!! nicole seperti biasa menjadik Nicole!! kah3.. Nicole punya masalah pada mula2 shoot kerna cam plastik senyumnyer... selepas ditegur dia kembali BOOM!!! Ternyata wajah nicole sesuai utk 'Milan'. Itulah yg dikatakan oleh jay. i like.... tak pernah menghampakn aku, mmg nicole dan laura sgt berbakat.

SEVENTEEN MAG: Gilles Bensimon

Laura: beraksi dgn megahnya...

Nicole: beraksi dengan personanya....

RUNWAY SHOW:

Nie yg dinantikan2 semua.. menghimpunkan model2 yg tersingkir seperti erin,jennifer,britanny dan sundai, runway kali nie meriah!!!! Teyona menjadik pembuka tirai.. Siapa hebat di runway??? moh saksikan runway berkonsepkan API!!! ANGIN!!! dan AIR!!...

Nicole: Confident!!! yakin!!! pasti boleh!! nicole melangkah penuh bergaya.. tapiiiiii...... teed* Nicole tetap BOOM walaupun ada perkataan tapi itu... gaya dia tueeee errrkkkkk...

Laura: Laura rasanya menendang nicole terlalu jauh syg!!! kehebatan laura, aura laura, langkah laura, pukulan laura, gegaran laura terlalu MODEL!!! Tyra terlalu suprise dgn keunggulan laura di runway. Melihat pic diatas korang boleh bayangkan cam mana hebatnyer laura!

Laura: sekali lagik terlalu sexy bila beraksi.. kah3... semua suka, aku bangga!! u Rock girls...

Nicole: cara jln dia tue cam unik sikit.. bole jadikkan signature walk dia. (ker?) cuma muka nicole time ending cam eheh...terlangkar tembok. wawawawa... Apa2 pun nicole sgt model diatas runway. Serius.. aku suka mereka berdua nie.. Sapa menang nich?? haiyo!!!!!!! nerves!!!

PILIHAN MODEL ANTM13 YG TERSINGKIR mereka memilih:
Erin-Laura
Jennifer-Laura
Sundai-Laura
Britanny-Nicole

Bilik pengadilan: Kedua model masuk dgn nervesnya, termasuk aku!!!

Jay would book Laura in a commercial beauty ad in America. Nicole is a clothes girl for Milan.
Nigel thinks Laura has an extraordinary face: classic beauty with a twist. Nicole has the right features, but lacks the personality... until you get her in front of the camera. Nigel thinks Nicole is a high fashion model.

Tyra brings the two girls back. And the winner of America's Next Top Model Cycle 13 is...

Tribute: Laura punya aksi sgt sgt sgt BAAM BAAM BOOM!!! Aku akan mengingati laura seperti Nik,Chantal,Natasha, Anya ( semua ni adalah pemenang no 2, yg kini berjaya mengalahkan pemenang pertama kebanyakkannyer!!!) list terakhir yg termasuk Adalah LAURA!!! Aku berbangga kerna aku memilih laura, kerna bagik aku masa depan laura cerah sama seperti nicole. Walaupun tidak menang, laura kalah sgt bermaruah kerna dia memberi tentangan yg cukup hebat kepada nicole. Tahu kah anda LAURA menjadik model pilihan Rakyat seluruh dunia melalui undian internet.."Fan Favorite" mengalahkan model2 lain dengan jauhnya.... So tahniah utk kemenangan laura yg itu.. Keputusan kemenangna laura diumumkan dlm rancangan talk show tyra bank. Erin jatuh no 2? owhhh pengsan* apa2 pun laura disukai semua.. tahniah...

Inilah pemenang ANTM cycle 13 : NICOLE!! Tahniah utk pheez... ermmm paktam.. ermmm ada lagik tak pilih nicole? hurmmm apau... ermm... cukuplah.. Sebab bagik aku mereka nie yg memilih nicole diawal rancangan.... Jika ingin memilih model pilihan, pastikan diawl rancangan.. itulah keistimewaan blog LCW utk pembaca2 setianya..Wa3. Saban tahun kami memilih diawl rancangan, dan bila model sudah dipilih, maka nama mereka akan tertera skali... Cam tahun lepas krol menang!! wlpun teyona buruks!!! kah3. tahun nie, krol menangis. lalalala.... Apa2 pun aku sifatkan cycle 13 nie antara yg besh dan terbaek. Aku suka pemenangnya!!! aku suka setiap model yg memberi saingan!!! Mereka BOOM!!!

Ketemu lagik kita di cycle 14, insyallah klu aku masih larat menaip. Dan time tue kepada pembaca2 baru buatlah pilihan dari awal.. baru anda di iktiraf sbgai model walpun tersingkir awal. Klu saat2 akhir ianya tak termasuk dari terma dan syarat. Wa3. Dan klu boleh pilih 2 jer.. jgn nak pilih sampai 4 atau 5... baek pilih semua kan.. baru lah penuh nerves dan syok!! Terima kasih kepada krol,apau,paktam,joey,achu,amal, dan semualah yg sentiasa menjadikkan blog nie sbgai blog rasmi ANTM anda. Klu ada info yg silap dan salah, maapkan saya, sbb sy jugak manusia biasa... Harap korang singgah2 lah blog nie seperti biasa walaupun ANTM sudah selesai... Gila lama kan aku dok ulas cerita ANTM ni.. dah masuk cycle 13 dah.. semakin muda aku jawabnya!!! kah3.

* pilihan aku selalu top 2 jer.. hanya naima tekaan paling tepat setakat nich. Apa2 pun aku berbangga kerna kebanyakkan pilihan aku dapat merasa runway dan menjadi model yg berjaya! bye semua...

10 Comments:

At November 18, 2009 at 10:52 PM , Anonymous andy said...

Cepat!!! tue yg aku suka ko ni cik wan oiii.. youtube tak kuaq lagk ko dh update!! Apa2 pun ko kena tau aku jugak SGT suka LAURA jugk!

So bukan ko je peminat laura di malaysia, me 2 okies.

Blog ko wan, tak boleh yg lawan bab2 ANTM ini. Sbb mungkin ko dh terlalu lama menulis ttg Antm mjadikkan penulisan ko mesra alam tuk dibaca. kritikkan ko jugak menunjukkan ko mampu jdk juri

akan sentiasa rindu pnlsan antm ko wan.

-kredit 10 bintang jgk tuk laura-

 
At November 18, 2009 at 11:11 PM , Anonymous JEFF said...

~KREDIT 2 U WAN~
NICE CMMNT, ANTM 13 MUCH BETTER RIGHT? I AGREE WTH U...
LAURA LOVLY PERSONALITY
NICOLE PHOTO MUCH SUPERB

I WITH U 2: LUV LAURA 2.

ANTM 13 SERIOUSLY NERVES( TRDMARK U)

 
At November 19, 2009 at 6:04 PM , Blogger wan khairy said...

andy- oooo suka laura gak? ok2.. kah3. Rasanya laura punya ramai peminat jugak kat malaysia.. wink. terima kasih kerna pujik blog ni.. menjadik juri? haiyooo belum lagik..

jeff- TQ. Nerves jugaklh.

 
At November 20, 2009 at 12:59 AM , Anonymous Kimi said...

Blog ini punya beshnya.
punya storynya.
penting skali tak mengarut dgn sesetengah blog.
LUVE ur blog en.wan khairy

 
At November 20, 2009 at 2:28 AM , Blogger wan khairy said...

makasih kimi.

 
At November 21, 2009 at 10:14 PM , Anonymous joey said...

hahaha...thanks for the update. Malas nak download. Tengok kat tv ajerla. Walaupun dah tau siapa menang.

 
At November 22, 2009 at 6:02 PM , Blogger wan khairy said...

iyerrrr joey...
makasih ya.
jumpa lagik di cycle akan dtg!

 
At November 24, 2009 at 10:01 PM , Blogger nel said...

go nicole go!
weeehuuuu~~~

tp laura pun hebat.cuma nasib lbh menyebelahi nicole.

thanks cikwan sbb rajin update ANTM every cycle. jumpe lagi next season...wah tetibe.

terimalah pantun 2 kerat :

celia tetap dihati
teyona masih dibenci


-apau-

 
At November 25, 2009 at 5:36 PM , Blogger wan khairy said...

wawawawa....
suka PANTUN tue.
cycle lepas celia menjadik taruhan kita... tp yg menang mmg ADO!
tahun nie rezeki kita, yg menang besh, yg kalah vouge!

thx kerna slalu singgah.

 
At February 28, 2011 at 7:55 PM , Blogger she851518 said...

I like you blog you have really good working a best article about Tyra Banks

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home