Kata Orang Episode 5

Maaf yer, kata orang x muncul minggu lepas, sbb terlalu bz dengan kehidupan yg indah. wa3. Dayang ko sibuk je suruh update!! bawak bersabar boleh? aku bz, g bercuti... ke penang jugak aku pergi.. ketemu ko!! lagik pot pet pot pet, tanya mana pergi rancangan nie.. Semustinya ada.. Cuma tertangguh jer... Skg dah muncul. Episode kali nie rasanya lebih kpd EMOSI aku yg korang nampak dan tahu.. Kata orang..... aku ni......


KATA ORANG aku nie cepat marah : Tahu x per! wawawa.. senang citer baran sikit. Serius aku x boleh panas, klu panas meletup la! Sebab tue aku x boleh kerja jawab call, cam cust servis ke, mmg aku servis mulut2 org kat sana yg biadap! Aku x bole bekerja kat kedai makanan, ada yg merungut, mmg aku baling mknan tue ke muka mereka. wa3. Senang cerita aku x bole kerja kuli kecuali jadik BOS! pengsan*. Baran aku kadang2 pada benda yg kena tempatlah, idaklah nak marah x tentu hala.. so klu korang kata aku nie cepat marah, aku setuju.. tapi klu kata aku main marah je, itu aku x setuju. Itu bukan aku.. kandang2 aku marah pun, aku senyap dan tarik muka je!!!( dah boleh kawal ok ...klu tetiba aku senyap tue, tandanya aku marah la tue,thx!) Dulu klu aku marah aku sound tepek jer, skg dah boleh kawal2 ye... Semakin kurang baran aku skg, sbb kurang sudah org cari pasal. tetambah idup solo nie.. mmg x ada yg menyakitkan hati.. jika dulu, ada je... hahahahha.. Tapi selalunya baran aku mmg sampainya cepat, ilangnya jugak cepat.. tak berlarutan jika(org tue pandai tukar topik, kasi aku gelak) cuba korang sama2 baran ngan aku, mmg sampai beruban kita dok marah". Tapi kebanyakkan kwn2 aku x akan join baran aku, klu join atau emo sesama, mmg boleh membawa kepada bencana. so ramai yg x berani utk itu, sbb aku akan pastikan aku menang!!! korang ada? hahahahaha... tapi percayalah itu adalah perangai aku yg jarang2 berlaku.. sbb aku nie baik org nyer.. korang je suka dok ckp aku baran... pada hal aku cool je. Aku marah pun pada jln jem, lrt lambat cam haram, bos masuk keja, itu je.. x der hal ngan korang kan? ahhahahaha..

KATA ORANG aku nie kuat merajuk: Adehhh ye ke? mana ada lah! korang dah kenapa? tapi klu merajuk tue cam chumel je kan? hahahaha... aku bukan merajuk, cuma cam nak manja2 je. kah3, runtuh klcc. Merajuk aku pun korang pujuk jugak kan? lalalalaa... dulu aku mmg kuat kot merajuk, skg nie ada ke? mana ada lagik.. skg konsep aku, tak nak sudah.. malas layan! hahaha, cam tue ye. Tapi sejujurnya aku nie cepat terasa pada benda2 yg sensitif... mudah giler berfikir negatif, cepat ajer terasa.. so bila dah terasa, aku akan merajuk... contoh mcm kes terbaru aku bersama sorang teman nie. (hanya amal je tahu) bila dia bezakan darjat/taraf, aku mula utk tidak menghampiri dia.. kerna bagik aku, dia bukan sapa2. kan amal? bagik aku, merajuk aku pada benda yg waras...klu merajuk cinta itu biasalah, gedik2 manja... x kisah. tapi klu merajuk bab kengkawan, aku akan pastikan ianya logik! klu x logik, korang jgn la layan.... hahahaa, tapi bab nie bagik aku kelakar bodo!!!! hahaha... tapi semua org ada sifat nie... jgn nafikan... Entah2 korang merajuk lagik hebat dari aku....

KATA ORANG aku cepat nangis: ker? bila? habaq sat? (cuba menafikan) ahahaha, bodolh! mana ada nangis, mata berpeloh je. kahkahkahkah... tapi jgn salah maksud, aku nangis bila tgk cerita sedih(movie) dan nanyi lagu penuh perasaan (menghayati) itu je... bukan nangis minta simpati okeY!!! nO..nO..nO..nO.... aku x perlu itu... Aku mmg suka menghayati ceritaa/lirik jika aku tengok benda tue. bukan sekadar tengok, aku akan pastikan diri aku berada dlm cerita itu.... pergh baru layan beb!!!! cuba korang buat, jgn tgk movie cam tue jer, x ada perasaan.. x besh!!! masukkan diri anda dlm cerita tue, tengok tersentuh atau tidak... Sebab itu jgn diajak aku tengok cerita sedih kat panggung!! sbb tue aku suka tengok cerita hantu je! hahahahaha... cerita2 sedih layan kat umah je(DVD). Hurmmm seperti aku bagik tau tadi, aku nie sensitif pada sesuatu yg melibatkan perasaan... cewah* sebab tue aku pandai berjiwang... wawawa, aku x suka gaduh".. Sbb mmg itu aku... terlalu baik tuk semua..poom*

*Episode 6 melibatkan korang!!!

6 Comments:

At March 29, 2010 at 5:32 AM , Blogger FirstCallDayang said...

ermmm kata orang kali benar2 belak..tiada bantahan yang arif....
hahahhahaahhahaa...tapi ko memang suka menagis ker?cam pelik..tapi may be aku tak tahu...

perlu ker ko start dah naik nama aku...ermmm tak sangka penyeri blog ko rupanyer....hehehehhehehe

 
At March 29, 2010 at 6:15 PM , Blogger wan khairy said...

nangis time tgk movie je!!! bukan nangis bab2 lain ngok!!!! perlulah.. ko kan suka sgt siri 'kata org' nie!! so popularkan la ko sikit, agar diingati jugak!!!

 
At March 30, 2010 at 3:11 AM , Anonymous Joey said...

nangis tengok movie kah??

hehehe

 
At March 30, 2010 at 6:04 AM , Blogger FirstCallDayang said...

ye ker nangis time tgk movie?aku pun cam pelik joey..

ermmm tak per nanti akan aku siasat..AWASSSSSSSSSSSSSS

 
At March 30, 2010 at 6:45 PM , Blogger wan khairy said...

movie sedih2 la... klu movie seram tutup muka... hahahaha... korang maybe x pernah tgk aku layan muvi2 sedih.

x payah siasat dayang..terlambat sudah!

 
At April 3, 2010 at 9:56 AM , Blogger FirstCallDayang said...

mana tahu kot2 ada bahan bukti yang terlepas...haruslah aku siasat gak...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home