percutian malaysia- Penang

Minggu lepas aku g bercuti bersama Amal dan erry. Lokasi? Penang... kampung halaman!!! hahaha, tp konsep bercuti k... Selalu balik time raya je.. x sempat nak jalan2.. Now time jln2 dan epy bersama teman. Lama giler sebenarnya tak jalan2 penang. Byk giler berubah.. hingga kini, penang makin membangun!!!! 2 hari bercuti kat sana mmg tak cukup... Tp biasalah bercuti guna MC(oppss!!) mmg kena kejap je... Asalnya ingin teman amal bercuti ke bangkok, tp cancel sbb ada kecelakaan yg x dpt dielakkan(mood geram campur hampa) gitu!! hahahaha... tp Xnak membazir cuti amal 3 hari, aku sanggup ambik mc, sebab tahun nie x ada mc secara rasmi lagik dr aku.. (selalu mc je, resit x der! kata bos.. wawawawa) So demi kengkawan tercinta aku ok je.. Selepas x jd g bangkok, Amal plan cuti dlm malaysia je. Banyak gak cadangan telah diketengahkan, dan byk aku tak suka!!!! Tapi bila amal sebut PENANG aku terus cakap YES! LET'S! Sebab kampung halaman. Suka. Cadang gerak pas keja, tapi tetap ada kes, so jam 9mlm baru gerak dr kl ke penang (PETANDA, LAMBAT LA SAMPAI). Seperti biasa aku mmg x drive la ye! tetambah malam, jika amal rabun/silau, aku yg x rabun nie mmg tak berani bwk malam. Fobia!(pjg ceritanya, pendek cerita mmg itulah lcw... malas) Tp klu masing2 penat, aku boleh je jd penyelamat. Amal drive sampai tapah pastu di ganti oleh Eryy( OMG, laju gila dia bawak, dr tidur terus bangun aku, bangun ke? hahaha) Sampai penang pagik tue kami stay kat umah 'mama penang'(mak saudara). Tempat tidur dah tersedia, kami tidur bertemankan nyamuk yg tak terhingga banyaknya. Nyamuk 2 buat party a.k.a mesyuarat rukun tetangga!! tapi akhirnya kami selamat lena, wlpun diganggu oleh nyamuk2 itu. Aku je lena kot. kah3...

Siang tiba dengan cepat... Pas b1st a.k.a makan tengah hari kami gerak ke Queensbay. Tempat wajib tuk ambik gambar....(kat situ kena ngorat ngan india mabuk, mampos, mmg aku cuak! tapi buat2 biasa jer, akhirnya terlepas dr mereka) Kat situ kami plan tuk jumpa 'Amai, kenalan amal dan aku'. Dia bawak geng!! meriahlah... lepak2, pusing2 Queensbay yg dh x meriah sgt( ye la hari selasa kot!!) kami cadaang tuk g cari hotel. Cari hotel dekat dengan tempat liburan... Mula2 nak stay kat batu feringgi sebab dekat dgn 'Hard Rock' tapi cancel sebab hari selasa hard rock cam hampeh katanya. So kami cari area town je... MMG jumpa dan jalan kaki jer okey. Hotel Malaysia yg bersih/murah/dan berbaloi2. Pas jumpa hotel kami g Gurney tuk jumpa opah a.k.a dayang suhana! (yes dia ambik keja separuh hari, demi katanya....)

Kawan-kawan amai dan kami ber6 epy di Queensbay....

Jumpa dayang di Plaza Gurney, tempat yg wajib utk pergi.. tapi x lepak starbuck k.. hahaha (pot katanya) g mkn petang, gosip2 ngan dayang dan pose la.. apa lagik! Seronok dayang ada.. boleh lepas rindu....

Pic nie bagik aku tercute dari kami ber3... hahahaha... Eryy x suka sgt pose. ker? sbb dia jerlah yg snap pic kami ber3 kan.. hahahahahah... Selepas lepak situ kami g padang kota lama pulak.. situ byk tempat menarik tuk pose!!!

Sesampai terus pose!!! kah3, mmg gila kami... penting nya kejap giler dah nak malam , sebab tue kena cepat POSE sebelom malam...... kahkahkahkah.. penuhlah aktiviti kami ber4. Penting jugak, kami berjaya hasut dayang tuk stay mlm tue kat hotel... yes..yes..yes... boleh lepak sampai subuh.( Dr dia nak balik, pastu esok dtg balik, buang masa dan tenaga) sampai hotel, kami tido sat...(aku le tue yg titonya) pastu bersiap utk g mkn dan keluar cha-cha(dimana2 ye..tetap ada riadah tue). Dayang x join, sbb dia bwk 1 baju jer, baju pink tue!! kah3...... So dia jadi penjaga bilik.... kami g club SS, kali ke2 g situ... kali nie mmg best. layan live band (ada yg taste) dan enjoi kami ber6...(amai join sekali, sakan dia kat situ.. terkesima kejap!) ramai gak org mlm tue.. ramai pelancong!!! terasa bkn di malaysia... opss!! jam 2.30 kami gerak berjln kaki ke hotel ( kata dekat) sebelom naik, seperti biasa g pelita, ehhh silap..kah3. g kedai mamak kat bwh hotel tue, pekena nasi lemak/megi goreng... pentingnya aku saja je, sakat mamak yg nak ambik oder tue... mintak menu yg x wujud... 'chivas goreng' penting skali dia tulis ok! mmg tingtong mamak tue.. klu dia buat, mmg terbakar ,dia sekali dgn gerai2 dia.. wawawawa.... topik tue dibawak berbincang sampai ke bilik dan gelak2 mengejutkan dayang yg sedap tito. Puas gelak, berbalas wall amal (sukerti ye) kami pun lena... Esok dh nak pulang....

Kul 9 dah bgun sbb nak 1bst kat bwh dulu... mkn selagik ada..... ngantuk!!!!!!!! tp dh semua pi, x kan aku nak tidur kan.. kang aku sorang je kelaparan. Pas mkn, kami sambung tido balik ye.. wawa, masih sempat! kul 1 kami ber4 ucapkan bye-bye kat hotel malaysia. Nanti jumpa lagik.. Sebelom balik kami g cari ole-ole/jeruk dan DVD(murah kan, 3 DVD rm10, kat kl ada? mmg x akan selagik x kaya tauke DVD tu... dah kaya pun tetap 1 DVD rm8) hahahahaha...

Pas selesai semua, jam 3 kami gerak pulang ke kl.. Thx dayang kerna menjadi penyeri kami disana.. nanti kami dtg, ko mintak cuti tergempaq lagik k.. Sayang ko!!! walaupun baju pink tue 2 hari okey dibadan mu...kau tetap wangi( sembur perfume sekilo) Nanti ko dtg kl, kita bercuti kat sini pulak k, berkemah bwh umah aku nak? kah2!!! Dalam 6.30 kami sampai kl.. Cepatnya amal memandu.. Amal drive sensorang, katanya MAMPO!!! Aku dan eryy teman amal borak/menanyi lagu anuar zain berkali2.. akhirnya sampai kl dengan selamat......(tetap aku x drive sampai sudah, wlpun cam nak sebenarnya!! poom* buat ayat manis.) seronok percutian koboi nie.... nanti kita plan bercuti bersama2 lagik k.. Eryy seronok bercuti bersama ko. Sekepala beb!( tradmark dia!! 'BeB') Memori disana kami abdikan dlm ratusan pic2 yg disnap. Kenangan tue....END.

* Next percutian kami ber3, plannya jakarta (utk liburan aja)... insyallah.. moga2 masing2 dimurahkan rezeki dan dilapangkan jadualnya.... klu tak lapang MC tergempaq lagik...wa3.

2 Comments:

At April 2, 2010 at 5:04 AM , Blogger FirstCallDayang said...

ermmm ape email add boss ko?aku ingat nak kasik blog address ko lah..bole dia baca sambil release tension...
hhahahhaha harap2 mcm tu lah kan...

penang tu indah..sbb ada aku skali..hahhaha...sbb tu ko kena datang penang lagi...

ilang tensen aku..seronok ada kawan2 datang melawat...sob..sob..sob

 
At April 2, 2010 at 7:36 PM , Blogger wan khairy said...

x payah susah2... link blog nie mmg kesukaan bos aku... dh ada dlm laptop dia.. terharu2 ok dia baca...

lebih indah klu ko pindah kl balik. hari2 kami ada ok!!! terus x tensi lagik dah!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home