America Next Top Model cycle 15

Episode 13 : final

Sebenarnya malas nak update final ANTM15 nie, sbb sebelom final pun dah tau siapa pemenangnyer bila tgk Ann dan Chelsey ke final. Chelsey?? hmmmm... sgt tidak boleh menang. kah3. Pape pun utk lengkapkan penulisan aku ttg ANTM15, makanya aku updatelah utk kesudahan kesahnyer... Kali nie tuk covergirl punya shoot, x perlu hafal skrip k... ala2 drama, pastu suara di record kemudian.. Very the nak menyelamatkan Ann. hahahha.. Pape pun Ann melakukannya dgn baik... Chelsey pulak cam over confident sgt, so nampak cam buat2 sikit . Tp Ann Unggul lah tuk photoshoot covergirl...

Di runway pulak, Kehebatan Chelsey ditonjolkan... Cuma aku lihat dia cam tua di atas runway tue.. Entahlah, tp dia mmg nampak model yg tua beranak 5. Hmmmmm.. Pembukaan Show oleh rangka ayam hangus, pemenang ANTM14, siapa lagik klu bukan Krista. Sumpah makin buruk bila berambut pjg. Catwalk dia oklah, tetap ganas... Dan 4 model ANTM15 di panggil tuk turut serta.. Jane, Kayla, Liz dan Chris melengkapkan runway kali ni. Yeahhh jane memilih Ann tuk menang, sah2 la kan!! Cyg Jane, tetiba* Pentas runway pjg yer, Wow!!! Grand!!! Cuma sayang, peserta kali nie, x pandai catwalk.. paling ketara Ann la.. Mmg terbabas masuk longkang.

Ann punya Catwalk, haiyaaaaaaa.... tak tahu nak ckp per, mmg buruk x dapat nak tutup melalui edit sekali pun!! hmmmmm... Mmg dia kena belajar tuk itu, dan dia mampu... Melihat pentas runway dan gaya catwalk peserta, Maseh ANTM8 yg terbaik dimana Jaslen/Natasha bertarung.. Gaya mereka superd, runway mereka Grand!! Masih di ingatan aku.... maseh terbayang gaya catwalk nata, bila skirt dia pakai terlucut, perghhhh!!! korang ingat tak? Hebatkan? Cuba klu terjadik kat Ann?? Mampos, terus blackout pentas runway. wa3.


Chelsey - WoW!!!!! Vouge! Grand! Superd! Memang cantek x dapat dinafikan... Cuma benar kata juri Utk Italian Vouge, dia maseh jauh... Klu tuk America, dia mmg dah lama layak..... weee.. Aku suka aura pic dia nie!! Berhantu!!

Ann - Unik! High fesyen! Superd! Italian Vouge! Mudah comment aku.. Yes, dia mmg unik... dr seorg godzilla yg kena ejek selalu, x tahu ttg fesyen... kini Ann berubah menjd supermodel! Ingat senang ke klu x der aura? Ternyata Ann mmg supermodel. Dia sudah punya semua pakej itu, kecuali personaliti n Catwalk!! Yang laen, hmmmmmm dia bakal berjaya di luar sana.

Perdebatan berlaku dlm bilik juri.. Drama..drama....drama.... itu sudah menjd kebiasaan Tyra. Hahahahaha, perlu ke berdebat? Sah2 terang lagik bersuluh, Ann sememangnya layak tuk berkerja dalam Italian Vouge. Wajahnya sgt sesuai dlm tue... Manakala Chelsey boleh berjaya dgn sendirinya.. weeeee.... Amerika Next Top Model is.......

Ann!!!

* Tamat sudah ANTM15, aku berpuas hati dgn pemenang kali nie, wlpun dia kayu, senyap, blurr tp dia buktikan yg dia layak tuk menang kerna kelebihan yg lain. Kekurangan yg ada boleh di perbaiki... Sepjg episode kita dpt melihat kurang drama gaduh2.. episode kali nie paling damai lah. Good Luck tuk Ann, Dan semoga berjaya pada Jane... Chelsey, dia akan di lupakan. LCW tutup ANTM15 , dan menunggu ANTM16 plak. Mintak2 lambat lagik, boleh berehat dr dunia Blog jap.

7 Comments:

At December 5, 2010 at 9:23 PM , Blogger FirstCallDayang said...

alah naper nak rehat pulak...huhuhuuhh..tak payah lah...

 
At December 7, 2010 at 6:32 PM , Blogger wan khairy said...

oooooo x payah ke??
hmmmm.. rehat dr dunia tulis antm je.. kwn hang dh bertunang.. hang tau tak? aku x tau, n baru tau! weeee....

 
At December 7, 2010 at 9:35 PM , Blogger FirstCallDayang said...

ermm dia ada call aku jemput..tapi aku tak gi..aku ingat dia jemput semua kawan dia..ermmm tak pe nanti aku bertunang aku jemput ko yer..tapi tak tahu bila lah..*koma jap

 
At December 8, 2010 at 6:55 PM , Blogger wan khairy said...

Aku dan amal pun x tau.. terkejut jgk selepas banod kasi tau..
huk3, its ok.... hang bertunang? Wow!!! aku pun tetiba nak koma nie, klu x jemput aku mati terus... Pape pun janji semua epy, aku pun epy disini, yg menghitung hari tuk REMOVE perkataan single dr idup aku. Pengsannn sejam*.

 
At December 8, 2010 at 10:01 PM , Blogger FirstCallDayang said...

pengsan sejam jer ker...drama sgt...
tak per lah dia segan kot nak ajak ko gi bertunang dia..pk positive k..

 
At December 9, 2010 at 3:58 AM , Blogger wan khairy said...

haha, no hal ler..
x der nye pikir negatif...
weeeee.. pengsan sejam dh la..
klu pengsan lama2 terus bwk x sedar sampai bila2 kan susah!!
heheheh... janji ko tunang aku di jemput.. klu rasa x nak jemput make sure semua ko x jemput.. tue dia... kah3... hahahah...windu ko lah dayang... i need u... hugs.

 
At December 9, 2010 at 10:55 PM , Blogger FirstCallDayang said...

kalau pengsan tak sedar2 itu mati..tapi harus diingatkan nasi daging hari pertama k..hehehhehe
aku pun rindu giler kat ko..nak kena set time nak gi sana..leh beronggeng..hehehehe

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home