kaki wayang

Jumaat yg lepas, aku, habeeb, erry dan eiz g menonton film nie atas undangan/jemputan/VVIP oleh mama mak dara. Bertempat kat PV, org yg menonton citer nie sgt ramai... Rupernye semua atas undangan dan jemputan (patotlah ramai dan penuh sampai ke lantai bawah). Dapat gak bertemu kawan2 lama seperti Aidy, fenna dan lain2. Aku teruja nak tengok film nie, sbb nampak cam cantik penghasilannye. Masuk2 panggung, ternyata kami dapat tempat paling VVIP lah. Thx pada mama, terasa cam artis sgt(kan or ker?) hahahha.. Start je citer nie, Cam kagum lah ye, mmg film nie cantik penghasilannye, cam berbangga ngan kecantikan film nie. Tetiba geng2 jamu mak dara masuk (pekerja maybe) duduk depan kami, oklah walaupun mmg kak nam 12 sikit sifat dia. Ternyata kehadiran dia mengganggu tetamu di belakang dia.. Kejap2 bangun, kejap2 bangun menjadik kak nam. Terasa cam nak hempuk je kepala dia, sib baik tiket nie diberi.. cuba klu dibeli mmg dh kena hempuk!!! Sampai mood tuk lihat film nie sedikit terjejas dgn sikap dia yg cam babun tue (oppss cerita babun dah masuk...wa3) Pape pun selepas setengah jam beraksi beruk, dia kembali aman ditempat dia... so kami semua boleh fokus tuk lihat film nie. Hmmmmm indah khabar dari rupa. Setakat film je cantik tapi jalan cerita/pengisian hampas, cerita nie menjadik tersgtlah tidak best. Best lagik Ngangkung yg bodoh itu. Aku puji penghasilan CGI film nie. Mmg cantik dan indah. Tapi cerita dia, mak aik, FEELING!!! Jln cerita bertabur cam taik kambing biri2 yg bersepah sana sini. Serius x tipu. Bertambah bosan bila ianya meleret2 bercakap, meleret2 feeling, meleret2 merapunya. Haiyooo, Dari mana Bad dapat kuasa? Siapa yg menggangu or jdik roh jahat bad tue? semuanya tiada ye, tetiba bad mati begitu saja (propa je byk) Nanu berada dlm bonet kereta tetiba keluar dlm kesejukkan cam diberi dadah. (motif??) Tetiba semua pelakon2 nya pandai menari . ( eheh ingat haq je ) Terlalu banyaklah cacatnye.. sampai ada yg kuar panggung dulu (mungkin sbb tiket free kan? so kuar je lah) , Ada yg nyenyak lena, ada yg ber BB je sbb terlalu buhsan melihat citer nie. Aku tak tahu nak bagik berapa bintang tuk citer nie. Aku bagik 1.3 bintang je lah, tue pun sbb cerita nie cantik. Cuba kualiti citer nie buruk, mmg tiada bintang mahu pun bulan. Para pelakonnya ok, semua berjaya memainkan watak masing2 cuma kadang2 ternampak si ady putra tahan nafas supaya 6pax kuar.. wawawa larikkkkk*.

*Ramai yg menantikan cerita si babun yg x reti2 insaf! Biasalah dah nama pun babun, mana bole stay kat satu pokok je... dia akan bergayut dan melompat2 dari satu dahan ke dahan yg laen. Klu korang nampak babun di KL, jgn lupa tembak ye.. kang beranak pinak pulak. Tue dia kiasan bab 1. COMING SOON.

4 Comments:

At January 31, 2011 at 1:41 AM , Blogger FirstCallDayang said...

tak sabar aku nak tunggu cerita BABUN ko...
hehehhehe
tak rugi aku baca page ko leh tahu cerita wayang best..tak rugi gi tgk..tapi aku rasa ko patut tgk cerita RED EAGLE (*thai)..sbb tak sempat nak berkelip pun tgk cerita ni..laju nak mampos...

 
At February 1, 2011 at 5:40 PM , Blogger wan khairy said...

best ke citer 2?
hmmmmmmm.... x berkelip?
mak aikkk habat tue...
berpinar la bijik mata. kah3.
Citer BABUN? nanti2 k... sabar.
biar tertunggu2 semuanya. wa3.

makasih kerna lawat blog nie.
wlpun mmg ko pembaca setia.
klu ada awards, ko lah pemiliknya.
hahahahha

 
At February 3, 2011 at 12:22 PM , Blogger Louie Terbang Tinggi-Tinggi said...

sib baik kita tak gi wak..kalau tak pasti kita maki hamun berbakul2..entah aper aper filem sekrang nie sodeh..

 
At February 3, 2011 at 5:52 PM , Blogger wan khairy said...

sib baik la kan...yg g tgk dpt tiket free pun x terasa nak puji.. klu beli x tahu nak kata apa. hahaha..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home