Muzikal Tun Mahathir 2

Semalam Atas undangan khas, aku, habeeb dan amal telah pergi ke I.B tuk melihat teater ni. Terfikir adakah akan lena di ulit mimpi dalam itu? bosankah? haiyaaaa... tak tengok mana nak tau kan? So dgn slumber aku pun g la I.B tanpa bawak kamera (luper la pulak) hahaha, so x der la pose2 manja disana. Teater bermula jam 8.30 (kali nie mengikut masa ye, sbb tetamu VVIP bagus ye, x feeling DIVA nak dtg lambat) So bermulalah kisah Tun Mahathir nie, dr zaman kelahiran, kanak2 ke remaja, bercinta, berkahwen dan dewasa. Semuanya dicerita dgn baik. Ternyata Tun Mahathir adalah pedana menteri Malaysia yg membangunkan malaysia ke mata dunia. Tak dapat dinafikan lagik, dari usahanya dan hingga kini,Jasa dan pengorbanan Tun Mahathir masih di ingati dan tak mungkin akan dilupakan sampai bila2. Semua itu diceritakan dgn baik dalam teater nie. Semua pembangunan yg ada skg dan gah kini dialah pencetusnya. Bangganya kita punya pedana menteri seperti Tun Mahathir. Setiap manusia x terlepas dari sesuatu musibah. Bila ada yg sanjung, pasti ada jugak sebaliknya.. Itulah asam garam kehidupan. 'Setiap yg bermula pasti berakhir, tapi bukan perjuangan Tun Mahathir' LOVE love Love LOVE ayat itu. kah3. Aku x boring tengok teater nie kerna.............??

Pelakon yg terlibat sangat bagus. Kesemuanya!! Dari misha omar/izani, Isma daniel/elly , semuanya nampak seperti Tun Mahathir itu sendiri. Cam melihat dia yg berlakon. Weeeee.. Kemunculan Sarimah Ibrahim sgt mencuit hati dan gila2. kah3, serius dia keluar je aku pasti gelak. Baguslah teater nie... Kerna kreatif dalam mencari idea supaya ianya menghiburkan dan x terlalu berat tuk difahami... Semuanya di adun dgn baik, supaya org x menguap or terlena dgn nyenyaknya dalam tue. Ada jugak part2 menyentuh hati, seperti pengumuman petelakan jawatan Tun Mahathir dlm dunia politik dan semua jawatan yg dipegang.. Best lol!!! sebab tunjuk Visul yg sebenar kat PWTC. Terimbas kenangan itu... Sbb aku kecik lagik time tue, tp dpt tgk Tok aku nanges... huk huk huk...( ingat ok!) sbb dia letak jawatan. Ramai ye sygkan Tun Mahathir. Tak rugi anda g nonton teater nie. B E S T ! Terima kaseh pada mama ye, atas semuanya. Nanti jemput lagik ye.. Even seterusnya jumaat ni. HAQ pulak.


* Pe benda tue? Babun buat album kompilasi ke? COMING SOON.

5 Comments:

At January 26, 2011 at 8:22 PM , Anonymous Anonymous said...

WOW!!

Part BABON tu plgh x sbr menanti.

WOW!!

Aku terkejut shial, ko nak terbitkan cerita dia.

WOW!!

cept.

-krol-

 
At January 26, 2011 at 9:07 PM , Blogger FirstCallDayang said...

wow..walaupun tak tahu ape2 tetap tak sabar jugak nak tunggu cerita babun..mesti box office...

 
At January 26, 2011 at 9:15 PM , Blogger wan khairy said...

Wahhh cepat sungguh korang kan! klu bab begini mmg semua org cepat je nk kepochi. wawawa.. tggu ye!!
kesahnya akan di abadikan dlm blog yg sensasi nie.

 
At January 30, 2011 at 9:33 PM , Anonymous Joey said...

ermm...wah cerita terhangat

i think i recognize rupa inchek babun tuh. Almaklumla avid reader katenyer. :)

p/s harus diolah yer cerita nya. hihihi

 
At January 30, 2011 at 10:21 PM , Blogger wan khairy said...

u kenal ya? owh la la la..
ingat x kenal, sbb dh dikembangkan.. hahahah... tggu je la...
pasti diolah dengan sempurna dan lengkap!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home