Phuket - Bercuti & Bufday party

Maap ye, lambat update ttg percutian Phuket! Biasalah pas balik bercuti, kerja mengedit picture adalah keutamaan. Sampai skg pun, maseh ada pic yg tak teredit. Bayangkan picnya, posenya berapa banyak! hahahaha... Hari nie aku lapangkan diri tuk post ttg percutian itu. Melibatkan 10 org, percutian nie berjalan sempurna tanpa drama mahupun film. Semuanya aman dan sentosa. Yg pergi semua adalah kwn2 rapat yg merupakan ahli keluarga. Aku, habeeb, amal, ash,mama,ayie,kie,east,dady dan ibu. Semua pergi dgn 1 tujuan iaitu utk raikan bufday Habeeb dan bercuti bersama2. Seperti yg diketahui semua, setiap tahun di bulan 5 aku musti akan g jenjalan makan angin (konsep abeskan duit dan bercuti) So tahun nie Phuket pilihan kami semua. Aku x pernah g sana, so amatlah teruja ye.. untuk beraksi sexi dan bersiap sedia tuk hangus terbakar. Sesampai je phuket kami terus kuar jenjalan ke pantai. Cuaca di sana, teramatlah panas!!!! Duduk bawah bumbung pun boleh rasa bahang mentari. So, bayangkan klu kena matahari? Aku, abeeb, ash,mama dan east mengatur langkah dgn aktiviti berjln. Yg laen2 memilih untuk tidur dahulu, kumpul tenaga tuk acara mlm. hahahaha... Seronok ye cuci mata kat sana, walapun panas kami redah jugak demi menghadap yg menarik..poom*

Acara malam pertama pun muncul, kami berkumpul tuk celeb bufday mok besar, iaitu habeeb! Btw, mok kecik jugak turut g k.. wlpun dibilik je! hahahaha.. Ternyata kejutan kek itu menjadik. Nak Cup kek sgt kan?? Haaaa, itu dia, tercapai jugak hasratnya( thx pada East). Kami bergembira mlm tue sepuas2nya, wlpun esok pagik kena bgun awl utk acara Snorkling (hadap lagik). Pape pun seronok melihat semua org epy2. Hepy bufday to Habeeb a.k.a mok besar, moga apa yg blom dikecapi akan terlaksana diusia yg terkini ya! epy2 slalu ye.... WweeEee.. Harap suka ngan kehadiran Baby Casper.

Esoknya tiba, makanya muka masing2 cam makluk asing! hahahah... muka x cukup tido tapi gigih demi tuk beraksi. Kat sana Ayie demam, tapi bila berkumpul ramai2 dia pulih... dia x bole duduk dlm bilik, klu duduk dlm bilik dia demam. Acara melihat keindahan pantai dan keindahan manusia terlaksana dan berjln dgn sempurna. Phuket terlalu panas dan bahangnya mencucuk2 ke isi. Masak jadiknya klu berjemur kat situ. Byk pic2 menarik dapat aku snap. Terlalu banyak pose2 yg menarik. Semua pic2 itu korang boleh lihat dalam FB ye! Selesai acara, kami pulang keletihan tuk acara malam lagik. Dlm pjalanan pulang ke hotel Acara teka teki telah di lakukan. byk gile teka teki yg sengal dan best! ha3.Seronok betol beraksi dimalam hari. Hari kedua bertambah meriah semua org... masing2 punya 'Acara' nya.. hahaha. Seperti biasa yg bertahan paling lama dlm club adalah aku, abeeb, mama dan ash. Yg laen, memilih tuk pulang dulu dan lepak2 mkn.. ada antaranya pulak memilih tuk duduk di atas bumbung tgk bintang dan bulan.. poom* (kehebatan East, tiada bandingnya.. tetiba) Malam yg panjang, semua org memilih tuk Grand dgn cara tersendiri.. Yg paling Grand?? jeng..jeng.. jeng.

Hari ke 3 kami abeskan masa shopping kat patong Beach, berjemur, mandi pantai dan naek Banana boat! First time naek, aku langsung tak teruja nak naek lagik!! Serius fobia yer ngan kes terpelantingnya east menghempap muka aku.. Kesakitaan saat itu, hanya tuhan yg tau.. Over tau east punya terpelanting.. haha.. tapi itu semua tetap kenangan yg korang x der! (ader?) ha3. Seronok yer jln2 kat Patong n Shopping! Hari ke3, kami berjln sampai mlm!! Bila dah malam, kena cepat2 balik ke bilik utk acara malam sekali lagik! H3, Seronok betol ye acara mlm di sana. Mana tak nya, Kami yg paling meriah, semua org dh kenal. Kami berkenalan ngan show girl2 kat sana.. show mereka mmg superb!!! ( siap buat show tuk kami2, terharu rasanya) Sebab tue bila mlm je kami tak sia2kan.. kami pasti nak tengok show mereka. Seronok show mereka... Tak der kat KL. Sekali lagik yg bertahan paling lama tuk acara mlm adalah mereka2 yg gigih dan punya tenaga yg luar biasa (aku tak perlu sebut namanya lagik, korang pasti dah tau) hahahhahahahahha... Seronok yer... setiap detik itu aku akan isi dgn aktiviti.. biar ranap balik kl nanti, janji puas beraksi. Ternyata mmg puas ye! Mmg ranap bila sampai kl.

Pape pun aku hepy dgn percutian nie.. bila berkumpul, semua org serasi bersama dan hepy bersama.. itu yg penting. Semua aktiviti2 wajib kami lakukan bersama. aktiviti2 personal, tak perlu ambek tahu. hahahaha... Yg penting penuh ngan aktiviti. Mungkinnya ini percutian terakhir kami bersama2 (Al-maklumlah cuti itu payah tuk disatukan kami) Aku mengharapkan ada lagik percutian bersama.... So cepat2lah apply cuti tuk bulan 10 nie andai mahu pergi bercuti lagik. Percutian kali nie tiada tragedi or drama yg boleh digosipkan or diketawakan.. Semuanya terkawal. Tiada lagik kes petumpahan darah.. tiada lagi miss snow white... tiada lagik yg lemas di kolam renang. Klu ada pasti lebih grand... boleh? hahahha... Tapi tetap ada kenangan2 manis seperti terapung jauh dr org laen, speck mata ditelan ombak, aksi asmara di atas bumbung , swimming bogel, dan laen2. Hmmmm maap yer, cerita phuket telah dipendekkan .. klu nak tahu versi panjang, nanti aku cerita secara langsung k. Malas taip. Pape pun Phuket best! Semua yg diplankan berjalan lancar... Kami pulang dalam keadaan hitam dan kenangan penuh di dada. Semua pic2 phuket korang boleh tgk kat Fb. Byk aksi2 hollywood dapat korang saksikan, jgn sakit mata melihat sudah.. anggap je itu sebagai dugaan. kah kah kah kah. Aku syg semua org yg sayangkan aku. Bagik aku tak mudah tuk kita temu sahabat yg baik, sahabat yg sekepala(serasi) dan paling penting sahabat yg bole menceriakan kita klu bersama. Kita mmg serasi bercuti bersama.... sbb semuanya berlaku atas dasar Maufakat membawa berkat (tue dia ayat!!) Aku hepy ngan percutian nie.... sebab aku mmg suka g pulau. Weeee.. Harapnya yg laen jugak hepy..... klu tak hepy mmg korang punya masalah jiwa yg kritikal. ha3.

* Percutian seterusnya mungkin hadir di bulan 10. Destinasi? masih blom muktamad! siapa yg pergi, masih menjadik teka teki. Pape pun percutian itu tetap akan terjadik! Insyallah.

12 Comments:

At May 20, 2011 at 6:29 PM , Anonymous Anonymous said...

Holaa.. Darlin this is the first time I bace blog u..thanks for the sharing.. I luv to have u guys in my life..especially u.. Coz u will take care beeby for me..insyallah vacation bln 10 I join. Tak sabar rasenyer utk beraksi la.. *wink..

 
At May 21, 2011 at 9:51 PM , Blogger wan khairy said...

kakngah!!! wlpun x der nama u, i tau cmmnt nie dari you!!! SURE!! pcutian bln 10 nie, kita santai2, makan2 n epy2!

 
At May 22, 2011 at 1:41 AM , Anonymous ASHy said...

Wahhhh...hebat la u.. Baru jer nk jadi gadis misteri...gitew.. Insyallah.. Tetap temanyer bersuke ria dan enjoy.. Tiada drama mahupun filem.. Cume nk tye u u, this time boleh ke I bawa pasangan,, teringin la nk berdua2 an.. Gitew...

 
At May 22, 2011 at 7:07 PM , Blogger wan khairy said...

bole je! trip nie tiada sekatan maahupun halangan! yg penting sekepala dan pandai jaga diri.... yg penting kita epy2 dan enjoi (tetap ye) cam x sbr pulak dh nie.. dh apply cuti ke? tetiba* ha3.

 
At May 24, 2011 at 8:34 AM , Anonymous ASHy said...

Baeklah akan I ajak mereka yg sekepala ngn kite shj.. Maybe Laema n Mr Sudin..see how k.. Harus enjoy2 n happy2 konsep album.. Cuti bulan 8 br bleh req day off.. Ill make sure I got it.. Don't worry k..

 
At May 24, 2011 at 6:30 PM , Blogger wan khairy said...

owh ok-ok bebeh!!! bestnyer.... mr.sudin ikot! cik leama pun ader. wa3. meriahhh!!

 
At May 25, 2011 at 6:06 AM , Anonymous ASHy said...

Kak ngah baru mencadangkan sajew..!lum pasti lg lah akan kehadiran mereka.. Insyallah.. Klu bukan mereka akan kak ngah bawa juga seseorang sebagai peneman.. Kesian kat u setiap kali kene jaga I.. So this time is ur day so u can blast out yer.. Tak perlu nk jage sesape.. Biar org laen jaga u.. Will update u siapakah gerangan yg akn ikut...*wink

 
At May 26, 2011 at 10:25 AM , Blogger wan khairy said...

its ok ler!!! i boleh jaga u... sah2 mmg kita2 je kat situ, x der sbb i x bole jaga u... tetambah bufday i, i kena make sure semua yg g hepy! Klu u bwk teman skali pun, i tetap akan jaga u. Entah2 skali teman u i jaga. kah3!! Harap plan itu berjaya le. Kemana2 x kisah, janji kita2 ada tuk epy2.

 
At May 29, 2011 at 4:17 PM , Anonymous ASHy said...

Sayangku..sorry busy lately dek tugas diawan biru... Thanks luv.. I know u akan jage kak ngah u nih..klu nk tlg jgkn peneman I pun I tak kesah.. Tp si die u, I tak taw lah.. Insyallah semoga ape yg dirancang berjalan lancar yer sayang..bak kate u janji kite epy2..*wink

 
At May 29, 2011 at 9:05 PM , Blogger wan khairy said...

weeEEe... faham kak ngah bz.. tak per! nanti2 x bz kita jumpa2 n gosip2. wawawa... insyallah apa yg dirancang akan termakbul. amin.

 
At May 31, 2011 at 2:49 AM , Anonymous ASHy said...

Thanks kerana memahami diri ini.. Weee...somethime bile tgkn status mereke di fb or bbm.. Terasa diri ini ketinggalan..tp nk bt cam ner mmg tak mampoo nk follow.. Dan perancangan mereka tdk lg di-includekan name kak ngah.. Well tak kesahlah.. Now me just get myself ready for exam on 4th..doa2kan yer sayang.. Esok kak ngah ke tianjin.. 3rd baru balik..afta exam shud be ok kot.. Will slot u n beeby in my diary for dinner or movie or karoks or.. Anythin la..take care luv.. Regards to my luv beeby..

 
At June 2, 2011 at 11:36 AM , Blogger wan khairy said...

Alahh, i pun bukan join pun.. takpe, i ada.. klu kak ngah sunyi boleh dtg sini... i ada je kat umah... cuma kelemahan i, kena dtg ambeklah.. baru i bole bergerak...

Sabtu nie kita lepak2 k.... i doa kak ngah lulus nanti.. muahxx... i dh plan ngan mama tuk acara sabtu.. yahooo!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home