English Wedding - Wawa & Irwan

Rabu, 22hb jun 2011 PUTRAJAYA, aku hadir kenduri kahwen wawa. Pertama kali g kenduri hari rabu.. tak pernah org buat!! hahaha... mungkin sebab berkonsepkan English Wed. so kena hari laen skit. Tapi x kesah sbb majlis berlangsung malam, so tetamu boleh dtg. Lagik pun majlis ini hanya utk teman taulan yg rapat dgn pasangan je... Aku pergi dgn kak ngah, wan(kwn kak ngah) dan mama. Yg laen seperti amal, ayie,ibu,dady, kie, riz ,aman dan yg lelain jumpe sana je... Aku kenal wawa 2 tahun lepas (rasanya..), sikapnya yg ramah dan senang berkwn buatkan kami x pernah lupa antara satu sama lean wlpun x bertemu. Bila bertemu, nama aku atau nama dia kami x lupa! Tak perlu berkerut dahi nak pikir nama n kenal kat mana.. hehehehe... semuanya gara2 amal, aku boleh kenal wawa. Itulah serba sedikit ttg perkenalan aku dgn wawa yg merupakan Stewardess AirAsia. Kebetulan yg laen, aku kenal ramai budak2 AirAsia.. So semua ini menjadik lebih menarik utk majlis kahwen wawa nie, sbb ramai gak aku kenal... idaklah buhsan a.k.a sepi disitu..

Majlis berlangung dgn lancar dan indah. Ada persembahan show dr Viviana Ent. sambil kami semua menjamu selera. Konsep makan ialah Hollywood style. Dah kata English wedding, musti ada steak! Cuma konsep dtgnyer satu persatu... so hidangan tue nampak x cantek dlm pinggan.. sbb semua dh ngappp dulu, pantang ada atas meja jer... semua abis... bila Steak sampai, sos, sayur,potato dah abes!! hahahaahahahahaha... akan tetapi sgt kenyang ye.. wlpun permulaannya cam nampak x kenyang. Wawa sgt cantek malam tue... Seri pengantin la katakan. Aku suka persalinan wawa.... simple dan elegen. Makeup je cam kurengg sikit, klu kak V makeup lagik grand! tetiba tamak kasi job byk sgt kat kie. hihihi... Akan tetapi semua tue x der hal, sbb wawa mmg semulajadik cun dan menawan. Aku suka konsep English Wedding nie, sbb semua org dtg melaram cam nak g Oskar!!! Smart!!! Tetap paling meriah adalah meja kami.... setiap show disorak... tepuk tangan.. menghargai mereka2 yg menghiburkan kita. Tetamu2 yg laen? Sendu & sepi di meja masing2! Sungguh tidak seronok konsep mereka. Sib baek budak2 AirAsia sporting dan menghargai hiburan dan hidangan yg ader! Team meja belakang mmg rock. hahahaha....

Aku mendoakan Wawa dan suami bahgia hingga ke akhir hayat. Harap cepat2 di kurniakan cahaya mata, kerna itu melengkapkan keidupan berumah tangga. Amin... Aku dtg mewakili habeeb sekali, sbb dia kojer tak dapat hadir... klu dia cuti, sempurna Queen's pada mlm itu. Selesai semuanya kami pulang dgn senangnya... pas nie siapa pulak nak kahwen??? Kak ngah? ibu&dady? Cepatttt!!!! kita buat yg Grand! LOVE SEMUA. E N D .

*Hari tue, tak ingat dah hari apa sbb dah lama, aku g tgk citer Pirates of the carribean 4, lupa nak ulas.. heheheh... maap na! Citer dia seronok + enjoi +aksi +lucu + OK. Ha3, seperti biasa klu dh ikuti cerita nie dr awal, pasti akan enjoi tgk aski seterusnya... Citer byk2 pun x guna, sbb dah abeh tayangannyer, cuma nak bagik tau aku bagik 4bintang tuk film tu.

8 Comments:

At June 26, 2011 at 4:25 AM , Anonymous ASHy said...

sayangku...setelah sekian lame kak ngah tak drop by @ ur blong..sbb tak de update kot... so hari ni terlintas la nak selak2 la ade ape2 yg trbaru kan... finally keluar jugak pic wawa w-day.. yg penting gambar pembukaaan tu sgt grand n i loike it...gitew... i kind of agree here n thr bout ur comments... neway yg penting weolls mmg rock mlm tu... dress code berkonsepkan oscar awards.. memang menyerikan majlis... siapakah slps ini akan naek pelamin? persoalan tu tak mampoo kak ngah nak jwb sbb tak de calon nyer lagi... so biar lah yg laen jalan dlu.. gitew... dan yg paling paling penting im really look foward for our next vacation/event/birthday caleb8tion..wheeeee

 
At June 28, 2011 at 6:29 PM , Blogger wan khairy said...

hihihihi..... jodoh ditangan tuhan.. mana tau esok dia trunkan calon itu..
Doa aja yg terbaek ok?

Tak sabar jugak akan percutian bulan 10 nie.. cuma destinasi itu mungkin bertukar dari manila ke bali... sbb manila x selamat katanya tuk muslim skg nie... Klu bali kak ngah ok kan??

 
At June 29, 2011 at 12:27 PM , Anonymous ASHy said...

Sayangku me just got back.. Insyallah kite doakn lah yg terbaek utk kite sume.. Tak jodoh kat ngah.. Jodoh awk dlu yg smp.. Erk?!!
Ok jer..mane2 destinasi kak ngah turutkan sahaja.. Asalkan kita tetap bersama... Dan acara2 yg penting tetap dpt dijalankn spt sediakala... Gitew...

 
At June 29, 2011 at 6:11 PM , Blogger wan khairy said...

hahahha... itulah jwpan yg hendak didengar... baeklh... kita jayakan nanti. Harus acara yg utama kena diutamakan.. acara malam.. hahaha... itu wajib ye.

 
At July 1, 2011 at 1:47 AM , Anonymous ASHy said...

baeklah...haruslah menjayakan acara yg wajib dlu kan... setiap mlm mcm di phuket pun tak per...kak ngah setuju..*wink

 
At July 2, 2011 at 10:45 AM , Blogger wan khairy said...

itu dh semustinya..... tetambh yg pergi adalh kita2 yg punya tenaga yg byk didlm bdn... wlpun aktiviti siang penuh, aktiviti mlm tetap mampu harungi sampai tutup semua tempat. kita mmg gigih n rock... tetap rock ok.

 
At July 4, 2011 at 7:29 AM , Anonymous ASHy said...

baiklah....sgt lah bersetuju ngn pendapatmu itew... tunggu saja ketibaan bulan Oct yer.... bergegar lah bumi manila @ bali @ mn shj lah destinasinyer...janji rockkkk!!!!

 
At July 4, 2011 at 7:06 PM , Blogger wan khairy said...

WeeEeeeee... Rock world!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home