Bali 2011 : New 26!

Selamat datang ke Bali, Indonesia! Kami ber5 siap sedia tuk beraksi.

Ramai bertanya mana update ttg percutian Bali 2011??? Tahukah anda sampai skg pic bali x abeh lagik edit? Ha3! Benci g bali!!! Sebab banyak sgt pic chantek! Bole je x yah edit n masuk kan cam tue je, tp itu bukan aku. Yang indah harus dijelaskan! harus dinikmati, harus di dengki! Dengan itu ramai yg sakit hati melihat pic2 bali yg ado dalam FB ku! hahahaha.... Hari nie aku luangkan masa tuk update apo yg aku ingat! Apa yg terjadik! Apa kenangan yg bole di kongsi! Setiap tahun (dah 3 tahun) aku akan keluar dari KL pada bulan 10! Motip? 1 motipnya iaitu tuk sambut hari tua ku! Tahun nie, Indonesia menjadik lokasi pilihan sekali lagik. Bunyi cam over je, sambut bufday luar negara! Mana ada over! Percutian nie x fokus pada itu saja, percutian nie lebih fokus pada tuk ilek2 n hepy2 bersama yg tersyg! Yg mana mampo, let's. Cam tue konsepnye! Tahun nie 5 org terlibat! Semuanya yg tersyg dan terindah! Habeeb, Amal, ayie dan mama menjadik penyeri! Setiap kali bercuti mmg yg ini2 saja teman aku yg slalu join. Kerna apa? Kerna kami sekeluarga dan serasi bersama. Nie kali ke2 aku jejakkan kaki ke Bali! Sesungguhnya byk tempat menarik dibali! Tahun pertama pergi x semua tempat aku g! So percutian kali nie kami g semua tempat2 baru! Yg x pernah aku jejaki, Itu konsepnyer.. 4hari 3malam kami disana.. Bermulalah Al-Khesahnye.


Jumaat : Kami tiba dgn selamatnya! Kami dok area Seminyak n Bali Ayu menjadik penginapan pilihan tuk percutian kali nie! Aku n semua suka dok area situ! Aman, sentosa n bahgia! Klu dok kat Kuta, ianya sedikit bising n BZ! Hari pertama kami abeskan masa pusing2 situ je... Seronok! Ada pantai, adalah pemandanganyer (konsep? cuci mata sampai jernih). Acara malam paling dinanti2kan. Kami g Bali joe, fav!!! tue... Situ mmg meriah n enjoi... Malam tue tercetuslah Babak Drama yg PERTAMA ~Kesah ttg 'sekeping picture'. Wa3! Berbalahlah antara adik dan kakak! Poom poom poom dalam twitter. Haruslah aku x tahu apo2 (x pakai BB lagik) Tapi dgn jelas dpt aku saksikan sorang ke timur, sorang ke barat, pastu dua2 ilang! Aku? Maseh di dalam itu club tgk show n nari n duduk n buat2 biasa. Sentiasa senyum n x ckp apa2, sbb aku tahu pergaduhan itu x kekal lama. Yg mana bersalah minta maap dan yg x bersalah? Memaafkan. Itulah konsepnye andai kita teman sejati! So berbaik lah mereka ber2 mlm itu. Alhamdulilah... Jgn keruhkan sesuatu benda yg x berbaloi... tiada untungnya.. kita bercuti bukan tuk berbalah! Amalkan itu, insyallah percutian korang akan aman.. Tp buhsan jugak klu tiada drama! ha3! Malam pertama berakhir dgn bersihnye... (bersih? kau ade? hahah)

Kesayangan aku! Bersatu kita teguh! bercerai? kita kawen lagik..

Sabtu : Kami mula jln2 pusing Bali n g tempat yg tak pernah pergi! Byk tempat aku g!!! Nama2nya? Yeahhh lupa sudah. Yg ingat ialah Ulu Wattu dan seperjalanan dgnnya! Kali nie x g Tanah lot sbb tahun lepas dah gi. Lagik pun tempat sumpahan katanya, so x yah nak pergi sgtlah. wa3. Sejujurnya semua tempat baru yg kami pergi semua indah2 belaka! Semua pic itu korang boleh lihat dalam Fb aku ye.. Yg mana frends lah... yg mana x frends? add le.. tgk kena app or not! hahahaha... Di ulu wattu Drama KEDUA tercipta ~~ Kisah 'Monyet peragut!' Serius ada seramnya! Nampak cool je monyet2 atas tue.. manakala? peragut rupanya! Suka curi brg2 yg senang dicapai ( spt topi, selipar, selendang , speck mata or yg mana senang diragut le) Kami dah diberi tahu ttg itu! Maka semua dah simpan benda2 yg mudah diragut! Mama pun dah tanggalkan topinya, lalu dipegang! Asyik leka berposing seekor monyet dgn beraninya merampas topi di tangan mama. Jeritan mama membuatkan seluruh umat disekeliling memandang!!! hahahahahaha.. Kau punya jeritan mmg berhantu! Mama tak puas hati, ttp nak topi tue, manakala yg laen ckp bye2 topi! Sebab monyet tue x endahkan pemberian makanan tuk dia lepaskan topi itu... Tapi akhirnya monyet itu tewas ngan godaan makanan. Lalu topi mama selamat dikembalikan... (yeahhh)

Photographer kali ini ialah.. semua org! yg mana tak der, dia yg snap! Aku? Sentiasa ade.

Selepas penat berjalan n pose sana sini n cuci mata kami pun pulang ke Bali ayu... Acara malam akan bermula lagik! Kali nie ianya lebih meriah sbb sabtukan (tiup belon MK!!) Seperti biasa tempat semalam menjadik pilihan lagik!!! hahaha... Ramai yg tegur n teka kami dari jakarta! Selain jakarta, Thailand pilihan ke2 mereka! Tak der rupa malaysiah erk?? ooooOOoo.. wawawa... Mlm ke2 berjln sempurna dan rancak! Ramai yg suka jambul puteh aku tue.. katanya Smart! Kembang setalam.. yg suka aku? jgn cakaplah... sampai kena isi borang tuk jadik model n masuk dalam kalender 2012 di Bali joe! Ko ade? mmg tak ade lah kan! Dalam kemeriahan itu, tercetus drama ke TIGA~~~ Kisahnya??? 'Di mana Wallet ku'. Siapa punya wallet hilang??? siapa lagik klu bukan ratu buat I.C kita, miss meriam!!! Mama ilang wallet di bali! Grand's!! Carilah kami di ketiga2 club!! Nampak sgt semua club di situ kami masuk.. Percuma kan?? so?? redah aje.. Sampai ke sudah tidak jumpe!! Mama terus sedih.... lalu?? Air mata ibu by Dato CT menitis! Adoiii... time tue aku cian sgt tgk keadaan mama! huk3!! Kami teruskan berhibur sampai memasing penat. Mlm tue film HangOver part 3 tercipta!! (mcm2 ragam, dr atas stage ke ciuman maut ke bulan perginya) Dah penat aku pun pulang... Pulang naek moto ber3! Itu Film ye.. bukan drama.. so x leh citer! hahahahahha... yg laen? tak pulang sampai terbit mentari! Gila betik berkempen.

Mama paling byk snap pic! Tapi konsep dia skali snap je! sbb dah cantek!

Ahad : Hari ke3 n hari terakhir kami disana. Pagi 2 aku ke bilik mama, ajak b1st! Manakala mereka dh b1st! N paling melegakan Wallet mama sudah jumpe! yeahhhh!!!!! Pekerja di Bali joe tlg simpankan. Amanahnye mereka. Cuba klu jatuh kat club di kl? hmmm.. mmg alamat non ado! Hari terakhir aku ngan abeeb je keluar berjalan. yg laen? hanyut!!! lena sampai petang! Ha3, hebat berkempen korang sampai penat tak terperi. Aku jenis x reti penat walaupun penat! Selagik terdaya aku akan penohkan segala aktiviti! Kami ber2 g jln2 kat Kuta sambil shopping apo yg patot! Lagik pun ada kwn kirim suruh beli sesuatu yg WoW!! So aku jalankan tanggungjawab aku sbgai kwn... Seperti biasa duit akan habes kat shopping! Aku mmg suka kumpul brg2 hiasan tuk umah! Dapat apo yg dikehendaki kami santai2 di pantai kuta sebelom pulang! Mmg jernih n suci mata kat situ. Indah2 tercipta lagik terpelihara... Ada drama ke EMPAT disana!! (cerita nie amal, ayie n mama x tahu sampai mereka baca blog ni) Kisahnya?? 'Kena tipu'. Duit indo dah abeh, makanya kena g tukar... kami pun g cari rate paling berbaloi2.. Ada satu Money/C nie mmg sediakan rate yg paling hebat! Kecik je kedainya... terperosok pula. Aku ngan abeeb pun g tukar rm200!! Dia dah kira depan mata.. Semua duit kecik dia kasi yg sama warna.. Pastu dia ikat selepas dia kira (dimana aku x nampak!) pastu dia kasi n suruh simpan!! Aku pun malas kira lagik sbb dia dh kira dpn mata. Abeeb pun sama, tukar rm200!!! Selepas tukar kami pulang ke hotel, sbb kat sana panas giler, n dah terbakar jua! (sampai skg hitam lagik n kulit maseh mengelupas) Dalam bilik aku pun mula kira balik.. Grand's duit x cukup!!!! Abeeb pun sama, dlm jumlah yg sama!!! RM60 ilang!! Babi cilaka jahanam itu mamat hitam n gemok! Cara menipu dia sudah dikenal pasti.. Dia dah siap kan 4ikatan duit dibwh meja dia! Selepas dia kira depan mata kita n ikat (time tue x nampak dah), time tue dia kasi ikatan yg x cukup ! Bijakkan?? Patotlah dia suruh tukar rm200. Senang kerja dia! Mmg babi utk dia sampai kiamat! Aku x der mood jugak tuk setengah jam dlm bilik !!! Tapi aku anggap tiada rezeki n kembali hepy dgn apa yg ada... dan x bercerita sampai skg.. Harapnya itu akan jadik teladan buat semua.. Tukar duit kat kedai yg grands lagik besar! Sebelah ptg baru amal, ayie n mama join lepak! Kami g Potato Head yg x jauh dr hotel! Perghhh gila santai, n Sumpah cantek n sexi tempatnya.... Selepas penat pose disitu, kami g area Seminyak beach pulak. Pose disitu n cari baju I love bali.


Aku suka suasana di semua tempat yg kami pergi.. Semuanya indah!! Paling best adalah shoot melompat dikala senja! Tema wajib klu g bercuti... Malam terakhir kami kuar lagik.. Tak serik2 menari n berhibur. Mlm terakhir jugak best! Semuanya indah... Kami berkenalan dan bersalaman berpisah dgn pengunjung2 n penari2 n pekerja2 di situ. Malam terakhir semua terkawal kecuali ayie. Dia giler hepy mlm tue, sbb ada kwn2 dia dr kl yg sambut bufday kat situ jua. Yeahhh.. Majlis selesai, kami pun pulang. Esok dah balik KL!!

Percutian ke2 bagik Mok Kecik. Tak boleh x bawak dia. Aku x leh berpisah dgn MK.

Isnin : Drama KELIMA berlaku di Airport! Kesahnya? 'Hatinya tak tahan, beg tertinggal'. Seperti biasa Flight pasti delay! Thx AirAsia.. hahaha... lebam jua menunggu! Amal, ayie n mama masuk lambat sbb nak ucap bye2 kat kwn2 yg berada disana... Selesai semuanya mereka pun masuk! Cerita itu, bla bla bla ini kendu waktu senja lah.. kendu belakang cermin semua ado! Aku dgrkan aje.. sbb dh lemau tahap tak tahan! Flight tiba kami berangkat! Sampai KL, amal baru sedar beg ole2 dia tertinggal!!!! WoW!!! kesemua yg di shopping tertinggal. Yg dia bawak balik adalah kacang! hahahahha..... Class ko Maria... Sib baek ada teman disana... So brg amal selamat dikembalikan.. Ada 2,3 brg nan ado! Kira oklah dari tak der terus.... Sampai KL, kerja aku pun bermula iaitu? Edit pic..... sampai skg x abeh2 lagik! Mmg grand's.

TQ Chenta! TQ Teman Terulung! Korang hadiah paling berharga buat ku.

Aku seronok percutian terakhir tuk tahun 2011 nie! Semua yg berlaku bermakna dan dihargai. Segala kenangan2 itu abadi dalam pic yg berjuta! Itu saja yg mampu aku jelaskan pada korang! Cam mana korang like pic2 bali2011, cam itulah keseronokkan tercipta! Alhamdulilah semuanya berakhir dgn sempurna! Segala drama yg tercetus itu akan kekal dlm memori setiap yg pergi.. apa yg terjadik itu sebenarnya menguatkan lagik ikatan persahabatan antara kami. Thx kerna menjayakan party yg x seberapa nak party! Mmg tahun nie punya konsep, ilek2 je.. Tak nak boom boom pow sgt! Sbb itu tiada tema, tiada kek! yg ada ialah Teman Terulung! Itu sudah cukup bagi aku yg berusia 26tahun. Mungkinnya ini tahun terakhir aku g bercuti dikala bulan 10 (mungkin tidak jua!! kita tunggu dan lihat) Bagi peluang pada teman2 laen pulak. Aku rindu buat kat malaysia, jemput semua kwn2 baek dtg! Perghhh lama giler tak buat acara itu. Apa2 pun kita hanya mampu merancang, tapi tuhan yg menentukan.. Aku akhiri percutian Bali2011 ini dgn sejuta kebaikan pada yg berlaku, sejuta kemaafan pada yg tersalah. Andai punya waktu, punya rezeki, punya kudrat kita jumpa lagik tuk percutian akan dtg. Kbai.

*Untung punya teman sejati, suka,duka, gelak, tangisan, hepy ,moody semuanya dikongsi! Kawan yg baik datang dari segelintir yg cerdik* Aku bahgia bersama mereka! Aku punya MB, MK, Molly dan 4M. Alhamdulilah semuanya syg aku. Mustahak jugak tuk aku menyayangi mereka seperti aku syg pada diri sendiri.. Wasalam.

5 Comments:

At October 24, 2011 at 7:29 PM , Anonymous Anonymous said...

ULASAN TERBAIK!
Pengceritaan wan sungguh bersahaja dan terhibur! seronok melihat kamu punya kawan2 sebegitu.
Walaupun pjg, tak bosan membaca, kerna setiap ayat ada lenggok dan isi. 5 Star wan!!

-kimie-

 
At October 24, 2011 at 7:34 PM , Anonymous Anonymous said...

AlaaaaaaaaHHh.. nak tahu kisah Film itu? Kau mmg pembikin dan pembangkit yg berjaya! Suka semua drama2 bali! Kisah ~air mata ibu by Tok T~ tue mmg comel!

-am-

 
At October 24, 2011 at 11:31 PM , Blogger intanezly@blogspot.com said...

This comment has been removed by the author.

 
At October 25, 2011 at 3:35 AM , Blogger EdwarD FirdauS HaikaL said...

terbaik dari ladang penceritaan...kisah ko dan Mb di tipu memang berjaya ditutup...

wah am suka kisah -air mata ibu-...siot jerrr....tpi itu semua kisah manis yang pasti diingat...nak tambah sikit citenya..."lagu berjoget omputih yang rancak tak pulak mama tu nangiskan...tpi lagu dangdut indon tu memang bikin airmata mama berderaian"....sial je pasang lagu indon aku bru teringat betapa peri pentingnya dompet tersebut....

tak sabar menanti percutian seterusnya....hujung tahun nie mungkin tidaklah tapi bakal dirancang dengan jayanya....tpi percutian bulan 4 nanti pasti ditunggu....kehangatan mula terasa....wowowow

konsepnya gambar mesti meletop sebab aku ada assistant nanti iaiti ACHU sbb dia pakar ambik dan suka ambik jugak....KONSEPNYA SATU GAMBAR DAH SNAP CUKUP KALO CARA MENGAMBILNYA KENA PADA SUDUT, WARNA DAN PENATAAN YANG CANTIK, MODEL HANYA PROP PENGHIAS JE...OPSSSS....HAHAHAHAHAH

 
At October 25, 2011 at 10:14 AM , Blogger wan khairy said...

kimie- tq ya!!!!

am- har har har har.... drama itu kenangan!

mama- yer! tp ingat di bangkok x gila2 pose cam bali! tetambah ada air, mmg simpan kamera mahal aku! guna kamera air je... nk kena beli ni! or pinjam nanti dr sesiapa yg punya! Winkk***

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home