ANTM17

Episode 12 : SemiFinal

Top 4 bebeh! Pepagi tadik layan youtube di Emselfo, aku dah dapat agak yg bakal tersingkir adalah Fav. dalam All-Star, Sebab byk Dislike dari like! PETAKA! Jujurnya ianya seperti tidak adil! N menunjukkan Tyra sememangnya mencipta sendiri senarai top 3 dia, bukan dari keseluruhan yg telah dipersembahkan oleh top 4 yg ada. Moh kita melihat apa tyra cipta ini di benci semua. Sib baik masih ada 1 wakil aku akan beraksi di final kelak! Klu dia kalah mmg Tyra saja mencapap memberi kemenangan pada model yg x mampu berjaya hendaknya! Slalukan kita lihat model hebat tersingkir sbb dia dah ada kerjaya.

Lisa - Dia di luar jangkaan aku! Dia berjaya ke final! Aku suka dia berjaya ke final sbb dia mmg layak dari persembahan yg telah dia bagik. Aku suka dia beraksi di final klu dia menang aku jugak tidak akan persoalkan kerna dlm All-Star dia sentiasa positif n pic2nya menarik n dia banyak menang aksi cabaran... Go LISA!

Angelea - Melihat Ep.12 nie korag boleh melihat dimana ini adalah rancangan Tyra! So dia berhak menentukan siapa yg dia nak angkat sebagai yg terbaik! Ep.12 terlalu ketara tetiba Angelea ni bagus dari segala macam segi sampai menang aksi cabaran! Baheklah!!! Hakikatnya? Dia ratu bottom 2 (4 kali beb!) Pic dia x pernah ada yg meletop! xpernah menang aksi cabaran kecuali Ep12 nielah ye... so dia layak ke final? Fine! Klu dia juara? Tak masuk otak langsung, wlpun ke final nie pun ramai je yg benci. Menangnya kau x di raihkan.. sedeh beb... Dislike je banyak kat Youtube tu... kagomlah engkau sensorang.

Allison - Nielah pilihan LCW dari awal rancangan bersama laura yg mungkin beraksi di final. Akan tetapi dia akan bergerak solo sekali lagik beraksi di final. Klu tak menang aku tak faham lah ye! Allison berhak ke final kerna aksinya sentiasa WoW! Picnya WoW! Lantaklah dia nak senyap2 ker, or what!!! janji dia meletop sentiasa. Aku memilihi dia sebagai juara All-Star kerna dia juara di hati peminat disamping bakatnya yg sememangnya ada. Dia x pernah duduk bottom 2, kecuali Ep.12 nie lah.... Kali ke2 dia beraksi di final ANTM, so kelebihan itu ada padanya. Go Allison.

Laura - Mangsa seterusnya selepas Dominique. Di All-Star semua peserta menganggap Laura adalah pesaing mereka! Picnya 2 kali di angkat sebagai pic terbaik. Aksi dia sentiasa menggembirakan. Dia tersingkir bukan kerna dia x bagus! Tersingkirnya dia kerna inilah permainan tyra yg mahu melihat Angelea beraksi di final! Fine. Bagi aku dia tersingkir dgn maruah n berjuta peminatnya... Buat apa menang klu peminat membenci? Untung kerna dia adalah calon Fav. paling banyak peminat di All-Star. Calon juara pilihan aku nie tersingkir dgn jutaan kebaikan bukan keburukan. Go Laura, kerna kau juara di hati peminat mu. Terus kekalkan senyuman n Vouge! Bangga kerja model yg paling pendek ni berjaya membuka mata n menendang model2 tinggi yg laen.

* Allison Vs Lisa! Itu je yg aku nampak. Angelea? Sekadar prop yg bakal menghiasi runway nanti. Jgn nak feeling kau bagus, kerna inilah kemahuan Tyra! klu ikut bakat, kau jauh ketinggalan. Melihat keseluruhan , Allison Vs Lisa je. Mereka berhak ke final! Harapnya kemenangan berpihak pada Allison... Klu lisa menang? Aku tetap senyum kerna dia telah mempersembahkan sesuatu yg x pernah kita lihat dlm cycle dia dulu. Bye.

5 Comments:

At December 2, 2011 at 2:01 AM , Anonymous Joey said...

lol. emosi benar review kali ini. apa bleh buat, the shot tak menunjukkan kebagusan si laura tu. And memang nampak si angelea tu dapat pulak shot2 yang bagus (adakah dirancang???)

I see a trend here. Tyra memang suka highlight benda2 mcm contoh kalau kau kena reject pun ko masih bleh berjaya. Ala-ala macam motivasi kepada semua yang nak ingin jadi model. Padahal kita sendiri tau tak semua orang bleh jadi model.

Aiseh, panjang komen. Takpa kita tengok cycle 18.

 
At December 2, 2011 at 8:27 PM , Blogger Jefri said...

everything was so wrong in this episode. dan tyra tetap nak menyelit tookie tookie hisap jari tyson pop bunyi lucah keluar. apakah???

and i really dont like the idea of editorial motion when they made laura to eat the whipping cream pastu claimed her to be too sexy...tyra tu OTT takpe lah???

sekian, yang turut emosional dengan angelea.

 
At December 4, 2011 at 6:42 PM , Blogger wan khairy said...

joey- yer.. semuanya di rancang dgn jelas dan x baek. Tyra mahukan apa dr angelea? x faham disitu... x emosi sgt pun, cuma rasanya tidak adil buat laura yg cemerlangnya lebih dr angelea! andai ada 2 penyingkiran, laura tersingkir dgn angelea, rasanya tidak apa2 kot! tak pe, masih ada Allison yg harus di sokong! :)

Jefri- yer..... mmg x kena! Semuanya nampak FAKE! Tyra suka mencapap segala macam dia nak menyelit! Tak laku dah kot? pop!!P!

p/s: Allison or lisa je layak menang this cycle. titik!

 
At December 5, 2011 at 6:50 AM , Anonymous Joey said...

inchek wan. senang aja.

rasa2 kalau angelea tu masuk gi agensi model ader tak orang nak ambik dia???

my point is, tyra nak tunjuk gak betapa yang direject sebab x sesuai jadi model pun boleh berjaya juga. Kan dia slalu hilight dia kena rejek sebanyak 6 kali yer sebelum berjaya.She love inspirational story. Sbb tu whitney pernah menang. lol

 
At December 7, 2011 at 12:32 PM , Blogger wan khairy said...

ha3! betol tue joey!
lol jugak lah...
so terima aja akan keputusannya...
rezeki terletak di tangan tuhan bukan tyra! kah3.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home