ANTM17

Episode : Finale

Semalam sudah tersebar akan kemenangan Lisa D'Amato di mata dan telinga aku. Biasalah walpun video belom keluar, kak nam12, kak pora, kak jah feeling nak menjadik pemberita utama #kengkononnya. So smlm dah tau pemenang, today aku baru layan tengok videonya. Macam2 drama.... Dari segi photoshoot ke runway show ke result pemenang... Semuanya drama yg boleh di film kan. Semuanya cam misteri.. misteri?? haaaa.. moh kita cercita n ulas buat penghabisan kalinya tuk ANTM All-Star (yeEahhh pas ni rehat). Youtube : dcdice11

Angelea - Melihat dia beraksi di final seperti membuang masa. Tetiba mendapat berita dia disqualified. huh??? Apa jenis jenaka ni? Semakin membuang masa! Baik letak Laura di Top 3. Misteri kisah Angelea aku sendiri x faham! ramai dok tanya kenapa... Aku dah ratusan kali call Tyra, tp non dapat! mungkin dia x tahan mendengar cacian atau makian! Buruk perangai ko Tyra! Makin buruk bila Al-khesah rancangan ko di bongkar oleh Janice (ulasannya di bawah sekali) Berbalik pada angelea yg sudah pun beraksi di final, photoshoot Covergirl dia seperti bapok tua yg buat pembedahan kecantikkan supaya kelihatan muda. Terlalu PHOTOSHOP pic dia ni, ketara kot!! (maap le kepada adik2 muda yg minat separuh mati kat dia, nyatanya mata kau salah dik, byk lagik timba ilmu dr dok buat wall kat fb meroyan2.. terasa? kau hambek!) Tak semua org buta, tp pic diatas x cantik. Runway show pulak, dia risau akan rambutnya yg lurus itu akan menjadik kejung (rambut asal) bila kena berenang sebelom catwalk! Konsep runway kali nie paling ova dalam sejarah ANTM. Renangan dia berjaya wlpun berhenti seketika ambek nafas. Catwalk dia ok berlatar belakangkan lagu yg mereka record! Apa jenis mencapap pun tak tahu.. Tyra kau dah kenapa makcik? Rosak dress! Lagu dengan dress x kena langsung! masuk balik dalam kolam, jgn timbul2 dah! Pas selesai semuanya, Angelea seperti menangis n sedih n sebak n tetiba dia x der.. misterinya sampai skg belom terungkai dgn jujurnya! So angelea terkeluar terus dari senarai, makanya Allison Vs Lisa dalam bilik juri. Bye Angelea, aku doa ko masih hidup n buktikan kau mampu jadik beyonce, #eh.

Allison - Dia bakal dinobatkan sebagai Juara All-star! 4sure! KATA KAU! Melihat ini kali ke2, allison berjaya ke final, semuanya termasuk aku meramalkan dia bakal menjadik juara! Selayaknya! Akan tetapi, sekali lagik dia tewas di final. Aku tak terkejut pun dia tewas, aku terima n akur kerna aku tahu laluan Allison lebih cerah berbanging sang juara. Melihat photoshoot n video clip tuk Covergirl Allison x mengecewakan aku! Walaupun matanya sekali lagik payah tuk bukak, allison berjaya membawa kelainan dgn menutup mata n feeling2 berada di syurga. Aku tak taste sgt dgn pic Covergirls dia kat atas ni.. cycle12 dulu punya lagik chantek! Pic kali nie nampak Allison cam keliru n kosong! Cam apo entah.. saja je kan Tyra? yes... i know you, Thx! Tp idaklah seburuk pic angelea yg kaya dgn PHOTOSHOP tu. ha3, Allison maseh di landasan yg betol. Runway show? Renangan Allison paling cantik! Dress Allison paling #letop! Lagu runway Allison paling kena dgn gaya dan pesona! Catwalk Allison aku suka! Semuanya milik Allison! Tak percaya? tgk la sendiri beb! jgn nak emosi dgn Angelea ko.. (kena smash lagik! ha3) Dapat aku melihat personality allison keluar.. dia yakin n hepy. Walaupun dia tewas, tahukah anda bahwa peminat allison x dapat ditewaskan andai Lisa+angelea punya peminat bersatu bergabung! Kau ade? Jutaan org tengah mengeji tyra skg.. wawawawa... Aku yakin Allison akan sebaris dgn runner-up ANTM yg lain seperti Chantal, Anya dan yg lain2. Dia bakal menyerlah... tak caya? tunggu saja... Tengok saja waktu photoshoot tuk italian Vouge, allison paling VOUGE ye! Sgt Italian look. Yg penting Laura kesayangan jua suka allison. Go Alicats, we love you.

Lisa D'Amato - Inilah juara tuk All-star!!! YeaEehhhhhA #manakala. Sejujurnya aku x terkejut dia menang! Dia antara yg byk menang aksi cabaran dlm ANTM17 dan picnya jugak antara yg terbaik. Kemenangannya idaklah tidak logik di fikiran, bole diterima seadanya #walaupun. Personality Lisa meletakkan dia dihadapan, selepas Laura tersingkir aku dah merasakan Lisa akan menang dengan selesa. Cycle kali ini personality itu lebih utama, hal2 pic semua terletak no2. Tub2 personality hebat! cabaran byk menang! Pic juga baik! Bertambah selesa Lisa di landasan kemenangan. Berbalik pada photoshoot n clip Covergirl, Lisa cemerlang. Aku suka pic Covergirl dia... superb n sweet n smile with ur eyes. Runway show? Lisa tersesat engko time berenang! Ade? karam sejenak. Selepas itu dia kembali dgn dress rock star yg dia idam2kan. #letop melayang2 kainnya.. pastu lagu yg dia nyanyi kuar, hambek ko tertendang2 seperti sedikit gila. Penonton suka....sama ada betol2 suka atau carot aku tak pasti. Tapi Tyra n the geng jua turut suka. so lantaklah.. Eloklah kot showcase itu. Keseluruhan Lisa OK. Di bilik juri Allison begitu cantik berada disamping lisa tuk dengar keputusan. Lalu clip video mencapap yg Tyra cipta kuar... America next top model All-Star is...... tup..tup... poom..pomm.... kedebak.. kedebuk..kedebik wajah LISA kuar.. Makanya Lisa menang dan Allison tewas buat kali ke2. Tahniah Lisa, aku idaklah seperti yg lain x suka akan kemenangan ko, sbb ko dah bersungguh2 n buat yg terbaik dlm cycle 17 ni. Hak itu milik mu.. dikala usia mu pun bukan muda lagik... Ciptalah kejayaan mu di Covergirl selama setahun. Btw aku suka tulang pipi Lisa, hidung lisa, taste!!! Tamat.


"I experienced being on that show, being conned, thinking that I was actually helping judge a TV franchise. That actually my say had any input. But it really didn't. Covergirl are the people that choose the model, not any of the judges.
The point is that Dickinson says that Tyra's brand of reality TV is especially "unreal" and that none of the challenges or photo shoots or critiques actually matter. Tyra Fuck you.

Petikan dr Janice ini sesungguhnya banyak kebenarannya! Time janice ckp fuck you Tyra, kau mmg grands mak hayam! ha3. Lihat saja model yg x menang lebih menyerlah banding pemenang! Runner-up selalunya lebih grands dr pemenang ANTM. Klu dah Covergirls menentu siapa perlu menang, siapa x perlu.... knp perlu ada suara juri tuk menilai? baik letak org besar covergirl kat bilik juri. Tak faham disini, nape covergirls x buat rancangan top model sendiri?? Kan mudah! kau boleh pilih model kau nak! X yah mencapap menyakitkan hati seluruh umat manusia.. last2 product kau di situ jua! Mungkin kau x fames, n menumpang popularity rancangan itu, FINE! Penaja kan, janji poket Tyra masyuk!Selagik Covergirls jadik penaja selagik itulah yg layak menang akan tewas..... kecuali 2 ,3 org yg dah menang.Serkian.

*Rezeki itu bukan di tangan Tyra... di tangan tuhan. Makanya yg tewas itu usah berkecil hati, kerna x semua buta dan bodoh. Lihat saja Chantal, Anya,Katarzyna dll semuanya berada di landasan yg lebih grands . Covergirls menentukan pemenang, patotlah yg tercipta byk yg terkeluar dr taste aku kecuali sorang dua yg sangkut! Sebab lcw high taste! Covergirl? Korang sendirilah tentukan... Tamat sudah cercita ANTM17 kali ni.. semoga jumpa lagik tuk ANTM18. Jadik kan LCW sebagai saluran ANTM rasmi anda..#kbai.

7 Comments:

At December 9, 2011 at 1:08 AM , Anonymous Joey said...

lol. since i heard u said that tyra memang sudah menentukan pemenangnya, I heard rumours that Angelea was disqualifed sebab she leaked the information yang kononnya she won.Tetap Tyra nak menangkan inspirasi dia.

If you see the last scene, mengapa perlu last judging di buat di LA dan bukan di Greece? Slalu kan final judgement kat tempat exotic luar negara???? And If Lisa masa tu menang, perlu ker ada judging skali lagi kat LA?????

Adoi. I cant believe the conspiracy. Tapi sebab ni, aku rasa cam betul jer Tyra dah pilih pemenang dari awal lagik.

 
At December 9, 2011 at 4:22 AM , Blogger wan khairy said...

sebenarnya inilah kebenarannya.....
Pemenang dah ditentukan.... tggu citer Al-kisah di sebalik semua ini. Coming soon.
btw thx joey singgah n drop cmnt here. org lain suka baca je, x nak drop cmnt!wa3.

 
At December 9, 2011 at 4:29 AM , Anonymous Joey said...

hahaha. orang lain banyak jer komen kat fb tu hah. so biarla sya jer komen2 sini..hihihi

 
At December 9, 2011 at 6:03 AM , Blogger wan khairy said...

hahahhaha.. ok-ok.

 
At December 9, 2011 at 10:13 AM , Anonymous Peminat ANTM said...

YES....
mmg tunggu entry ni....
tulah psl, tgk shoot cover girl allison biasa jerk..LISA plak meletop...
haish...
paperpon, mmg nmpak kesungguhan lisa dlm cycle kali ni..
tak mcm cycle dia dulu..
oh yer, juara kulit hitam mmg semua xbest.. kecuali EVA ngan DANIELLE..
suka dua org tu..
anyway, thanks utk ulasan ni...

 
At December 10, 2011 at 11:43 PM , Blogger wan khairy said...

peminat ANTM- YERP! EVA N DANI adalah yg terbaik n punya kualitinya... btw thx ya :)

 
At May 25, 2012 at 2:47 AM , Anonymous Anonymous said...

tu lah sebenarnye tyra dah tentukan pemenangnya....walaupun orang tu buat pose meletop pun tyra nak singkir kan orang tu die amik gambar buruk dia.....tu yg layak menang pun kalah....sian anya,chantal,molly dan pling disayangi ALLISON

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home