ANTM17

Al-kisah Angelea :

Fames dah dia sekejapan! Hari ni aku terima byk sgt info2 ttg isu 'disqualified' yg melibatkan peserta akhir ANTM17 Angelea. Terlalu banyak romours ttg isu ini. Antaranya....

1- Angelea menghebohkan yg dia tersenarai dalam top 3, ANTM17. Erk??? aku x tahu pun! Selepas tgk baru tahu... Korang singkirkan Laura kesayangan aku! Cisss.. hahahha.... Apa yg aku tahu, org dok heboh dia adalah pemenangnya! Sedangkan Finale minggu depan. adakah itu???

2- Angelea hebohkan kat fb n twitter tentang kemenangannya. Siap record suara engko! Sedangkan syarat peraturan, rancangan realiti TV , peserta kena kunci mulut sehingga rancangan itu menemui penonton! Tetapi disebabkan terlalu mencapap atas kemenangannya, dia hebohkan.....! Ini bermakna Angelea adalah pemenang asal! Selepas runway show, slalunya akan terus di adili n tyra akan g jumpe peserta di back stage! Cycle kali ni ado??? Yg ado!!! Sebaliknya hanya menunjuk detik2 sedih n menyesal angelea. Mungkin kah itulah detik di mana dia di reject? sbb g heboh dia menang... Mungkin jugak! (walaupun, cepatnye kau g heboh kot ye pun!! ha3) Tak kanlah, dia stress pas abes runway show? sepatotnya peserta rasa hepy n lega sebab berada di final n dah lakukan sehabis baik.... Kadang2 hp n teknologi bole membinasakan manusia.. lihatlah...

3- Dia di reject sebab agensi modelling yg menjaga angelea x izinkan dia bersama covergirl. Biar betol? Melanggar contracts katanya! Amboiii..... dah final baru agensi tue datang bagik tahu yg mereka x izinkan? Pembohong sangat ni... Selama ni x sedar ke angelea berada dlm cycle 17? WoW, citer ni mmg terpesong aqidahnya......

4-Angelea x nak menang, dia serahkan kemenangan dia pada orang lain.. sebab kena boooooo n di benci rakyat jelata. #eh... cam ne rakyat jelata tahu? pengumuman ni di buat depan penonton yg tengok runway show ke? Lagik merepek khabar angin ni. Klu kena booo pun dia x kisah! Janji aku menang, kau ade??? Tp klu dia menang pun mmg akan dibenci ramai, seperti teyona,krista dan hangusan yg lain kecuali Eva! aku suka dia menang! So? sib baik dia buat hal, setidaknya2 org simpati dgn dia n mencari dia.

5- Angelea tarik diri sbb dapat contracts lagik letop dr agensi lain? Apa nama agensi itu? kau diam! kau tipu! #kbai

6-Tyra x nak menangkan Angelea, sbb akan merosakkan namanya sebagai juri n pemilik rancangan! Cukup sekadar bawa dia ke final! jgn nak menangkan! Sebab covergirl nak jugak menangkan Angelea walaupun cam hauk jugak. Amboi, nie nampak sgt kemulian tyra... baru sedar akan namanya rosak! Selama ini kau bermimpi? hahahaha.... cerita ni mungkin keluarga tyra yg karang wahai teman! Klu tyra melawan, siapa nak sediakan contracts?? Tyra jua yg kerugian.

Terlalu banyak romours! yg no 1&2 kemungkinan besar kenapa angelea di singkirkan! Dia g heboh akan kemenangan nya.. Angelea merupakan pemenang sebenar??? Andai ini benar, maka benarlah politik itu wujud dan sia2 saja yg lain bertungkus lumus bagai nak gila! Bila melihat angelea ke final pun aku dah gelak n pasti dialah model yg covergirl mahukan. 4 kali di bottom 2, dia diselamatkan... 4 kali pic nya buruk wahai teman! belom masuk yg lain2, tetap hujung2 namanya di panggil. Semua ini tidak adil bagi yg lain bukan? sebagai pemerhati n peminat ANTM aku merasakan rancangan tyra ini sudah tidak perlu di sajikan kepada penonton! Baik suruh covergirl pilih model mana yg dia taste n shoot terus tuk kempen! Tak yah nak mencapap cari popular. kat situ jugak nama ko, berkembang seakan tidak. Model x menang jugak lebih grands... sbb yg menang selera mereka cam muntah di dalam mulut. Pribahasa baru. wa3. Klulah tyra cuba cari penaja lain, musti best! Cari yg lebih UP! Musti lain acuan pemenangnya. Mungkin selera itu akan sama dgn pemikiran manusia sejagat yg lain. Klu lah angelea x buat perangai n heboh kan... dan dialah dgn rasminya pemenang ANTM17, keadaan akan menjadik lebih membenci.... kerna angelea x mempersembahkan apa2 yg menarik dlm ANTM kali nie. Thx kerna ini berlaku, banyak hikmahnya... now ko popular! semua wartawan mencari dia tuk minta penjelasan. Now kita tunggu Angelea bersuara ok. aku dah selesai di sini. Lisa yg menang! Terlalu banyak drama... Dimana kejujurannya? hasilnya? hanya diketahui apabila ANTM ni habis.. now kita lihatlah siapa di antara mereka akan berjaya dengan cemerlangnya. Patotlah buruk pic Angelea, edit over seperti tiada limit.. mungkinkah di sabotaj?? mungkinkan final photonya adalah yg lain? Patot jugak pic Allison so-so, sbb dia x menang jua. Patotlah jugak aku taste pic Lisa, sbb yg terbaik n cantek mereka pilih. Adakah patot itu benar?? entahlah.... adili dan pikirlah sendiri...

*Tyra menangkan Lisa, sebab merasakan laluan Allison lebih cerah walaupun tak menang. Yes, itu benar... lagik pula kini Allison terlalu popular n byk peminat selepas 2 kali dapat no2 je. ha3. Kejayaan tuk dia akan berganda.

4 Comments:

At December 9, 2011 at 8:29 AM , Anonymous Joey said...

i still think tyra as adviced by covergirl telah memilih tyra sebagai pemenangnya. shock rasanya bila tau angelea pemenang sebenar.

the reason i said that sebab xde sebab tyra nak buat judging sekali lagi kalau betul masa kat greece tu lisa/allison menang kan????

buang masa jer nak buat lagi skali judging kalau keputusannya sama, unless memang angelea tu menang. OMG. Aku rasa nak suruh panel Australia Next Top Model kendalikan ANTM neh.

 
At December 9, 2011 at 10:15 AM , Anonymous Peminat ANTM said...

setuju ngan JOey, panel AUSNTM bgus.. huhhuh..cuma kesilapan slaah sebut nama pemenang tu dulu jerk yg perlu dielakkan..bahaya seh...
eh, final AUSNTM, penonton yang undi+penilaian judges ker?
xpasti lah....

 
At December 10, 2011 at 11:42 PM , Blogger wan khairy said...

joey- yes! betol tue!!!! semakin lama, semakin merapu tyra! btw, NTM negara2 lain lebih tulus n yg lahir letop2 belaka.

peminat ANTM -yes! kes tue berlaku n kesilapan di lakukan hari tue jugak.. lebih lebat kes di malaysia... lagu terbaik AIM18, 2 minggu baru ngaku kesilapan teknikal.. lagik haprak! kah3.

 
At December 6, 2012 at 6:31 AM , Anonymous Anonymous said...

sebenarnya allison merupakan juara sebenar tetapi dia x nak kan title tersebut jadi tyra kasi kat angelea ...disebab kan angelea heboh kan kemenangan dia akhir nya lisa yang menang

-nabil fikran

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home